Visagist

icoon visagistBen jij werkzaam als visagist of make-up artist? Ben je op zoek naar het laatste trends, de nieuwste professionele make-up of een cosmeticagroothandel? Je vindt het op Beautyspot.nl.


Wat doet een visagist | make-up artist?

Een visagist | make-up artist brengt make-up aan bij mensen en houd daarbij rekening met het doel van de make-up en/of de wensen van de klant. Een visagist heeft specifieke vakkennis over de verschillende huidtypen en kleuren van de huid de daarbij behorende make-up. 

Visagisten kunnen zich specialiseren in:

  • tv, film of theater (grimeur)
  • modeshows en fotoshoots (als je als make-up artist in de mode werkzaam bent dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste trends op het gebied van make-up en kapsels)
  • bruidsmake-up
  • persoonlijke styling (als visagist versterk je vaak de sterke kanten van een gezicht en je camoufleer je de zwakke punten)
     

Professionele make-up

Als visagist werk je vaak met een professioneel make-up merk. Voor je vak heb je een professionele make-up koffer en kwasten nodig. Deze kun je kopen bij professionele groothandel voor cosmetica of bij een gespecialiseerd make-up merk.


Vereniging voor ImageProfessionals

De vereniging voor ImageProfessionals (VIP) inspireert image consultants (waaronder make-up artists) om het imagovak uit te dragen en hun ondernemersdoelstelling te bereiken. Zij zetten hun deskundigheid in om een verbinding tussen het innerlijk en het uiterlijk zichtbaar te maken. 

Bekijk al het nieuws

Bekijk alle producten

Bekijk alle leveranciers