Schoonheidsspecialist

Icoon schoonheidsspecialistBen jij werkzaam als schoonheidsspecialist en/of ben je eigenaar van een schoonheidssalon? Ben je op zoek naar het laatste nieuws, zoek je een merk huidverzorging of een cosmetica groothandel? Je vindt het op Beautyspot.nl.


Wat doet een schoonheidsspecialist?

Een schoonheidsspecialist heeft zich gespecialiseerd in het verzorgen van de huid. Dat kan een verzorgende, ontspannende cosmetische behandeling zijn of behandeling met als doel om de huid te verbeteren. Daarnaast hebben veel schoonheidssalons een eigen specialisatie.  Denk hierbij aan massage, ontharen, acnéspecialisatie, voetverzorging, manicure of permanente make-up

Voordat je iemand gaat behandelen gaat maak je een huidanalyse en vraag je aan de klant wat hij of zij wil. Je kunt jouw klant ook adviseren over de mogelijkheden die heeft.  Vervolgens geef je de klant een persoonlijke, deskundige en hygiënische behandeling

Behandelingen die vaak uitgevoerd worden in de beautysalon zijn:
•    Een gezichtsbehandeling (reiniging, dieptereiniging, acné en milia verwijderen, masker, gezichtsmassage) afhankelijk van het huidtype. Deze behandeling kan ontspannend zijn of een bepaald doel hebben zoals huidverbetering.
•    Een lichaamsbehandeling. Vaak is een massage hier een onderdeel van, zoals een klassieke massage, een ontspannende massage of gespecialiseerde massages als shiatsu massage of bindweefselmassage.
•    Ontharen (harsen van benen, bovenlip, bikinilijn, armen, oksels).
•    Wenkbrauwen epileren en verven van wimpers en wenkbrauwen.
•    Hand- en voetverzorging (nagels vijlen, knippen, schoonmaken, lakken, massage hand, voet en vooraf voetenbad).
•    Make-up: een dagmake-up of avond of gelegenheid, soms ook visagie.

De schoonheidsspecialist moet niet alleen beschikken over vakkennis maar ook goed met klanten kunnen omgaan. Daarnaast moet je zelfstandig en hygiënisch kunnen werken. De wijze waarop je de behandeling moet uitvoeren, inclusief de specialismen, staat omschreven in de Code van de schoonheidsspecialist.


Waar ga je als schoonheidsspecialiste werken? 

Als schoonheidsspecialiste werk je meestal in een schoonheidssalon. Dat kan in een eigen salon zijn of in loondienst bij een ander, vaak wat groter bedrijf  als een sauna, wellnesscentrum of hotel. Bij grotere bedrijven heeft men meerdere cabines waarin verschillende behandelingen kunnen worden uitgevoerd.De meeste schoonheidsspecialisten werken als zelfstandig ondernemer zonder personeel en vaak aan huis.  


Leveranciers cosmetica, huidverzorging en salonbenodigdheden

In de markt van uiterlijke verzorging zijn er diverse fabrikanten, groothandels, importeurs en fabrikanten van cosmetica actief. Als jij bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kun je als schoonheidsspecialiste producten inkopen die je nodig hebt voor je bedrijfsvoering. Ook wordt je op Beautyspot.nl in contact gebracht met leveranciers van salonapparatuur, salonbenodigdheden en saloninrichting.

Bekijk al het nieuws

Bekijk alle producten

Bekijk alle leveranciers