‘Wat, blog jij nog niet?!’

23.09.2016 | Columns | 1916 keer bekeken
‘Wat, blog jij nog niet?!’

Een gemiste kans, want bloggen is ‘hot’ en helemaal van deze tijd! Zelf kreeg ik deze vraag enkele jaren geleden en ik dacht ‘bloggen eeh… en waar moet ik dan over bloggen op mijn salon website?’

In die periode was ik nagelstyliste en blogger. Ik blogde voor twee ondernemers in mijn woonplaats en daarnaast had ik een online magazine waar ik samen met 12 andere bloggers wekelijks op blogde. Inderdaad, waarom blogde ik eigenlijk niet over mijn eigen vak op mijn salon website? Waarschijnlijk om dezelfde reden waarom jij (nog) niet blogt op jouw website.

Waar moet ik dan over bloggen? Klanten komen voor informatie over de salon en niet om te lezen wat ik als nagelstyliste te vertellen heb, toch? Verkeerd gedacht! En dus een gemiste kans.

Wat plaats jij op je social media-kanalen, bijvoorbeeld op Facebook? Iedere keer een afbeelding van je mooie gezette nagels? Prima en zeker blijven doen, maar je kunt zo veel meer bereiken bij je klanten en potentiële klanten via een inspirerende blog of een (leuk) weetje, bijvoorbeeld met een step-by-step nail art die ze thuis kunnen namaken. Deel je waardevolle kennis in een blog, maak zichtbaar wie jij bent en wat je allemaal te bieden hebt.

Op mijn nieuwe website, die ik op 21 augustus van dit jaar (2016) lanceerde, plaats ik wekelijks een blog. Deze blogs deel ik in dezelfde week op Facebook. Goed voor mijn zichtbaarheid op Google. Ik pas namelijk niet dagelijks mijn homepagina, prijslijst en andere salon informatie aan. Om mijn website steeds van nieuwe informatie te voorzien, heb ik dus een dynamische site en daar is Google gek op.

Door te bloggen over problemen en vragen van mijn klanten laat ik potentiële klanten zien dat ik kennis in huis heb. Het bewijs is bij mij in één maand al zichtbaar geworden: vier nieuwe klanten mocht ik verwelkomen in mijn salon via mijn blogs. Twee lazen mijn blog over zelf nail art zetten. Beiden zijn ze gek op nail art en die mag ik nu iedere 3 weken bij ze zetten. De twee anderen (een dame en een heer) kwamen binnen, doordat een contact van hen op Facebook een van mijn blogs een like had gegeven. Ze waren beiden op zoek naar een nagelstyliste, die een goede manicure-behandeling kon uitvoeren en die hebben ze nu gevonden.

Mijn vakgebied nagelstyling zit op bijna iedere hoek van de straat. Door te bloggen (wat ik ook nog eens superleuk vind om te doen) op mijn website onderscheid ik mezelf van de anderen. De potentiële klant kan erdoor getriggerd worden om bij mij aan de salontafel aan te schuiven.

Ik heb nog enkele aanvullende tips voor je:

-Is iedere week bloggen te veel voor je begin dan met één keer per maand.
-Denk ook eens aan een gastblogger; zelf werk ik samen met twee gastbloggers.
-Laat je blogs nalezen, voordat je ze publiceert. Een blog vol met fouten, dat wil je niet.
-Bij een blog hoort minimaal één liefst twee afbeeldingen.
-Maak zo veel mogelijk gebruik van eigen afbeeldingen.
-Pluk niet zomaar een afbeelding van internet! Indien een afbeelding niet rechtenvrij is, loop je grote kans op een fikse boete.
-Zoek op internet eens op waar je rekening mee moet houden als je gaat bloggen (SEO, meta-beschrijving, hoe en waarom moet je een afbeelding beschrijven enz enz). Typ het zoekwoord bloggen in en je krijgt megaveel waardevolle en informatieve informatie.

En, ga jij bloggen op je website? Ik zeg: doen! Want, bloggen is ‘hot’ en helemaal van deze tijd!

Dit artikel is geschreven door Marja de Krosse, nagelstyliste (eigenaar) en blogger.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (5)

Reageren
 • Marja de Krosse
  26.09.2016 - 23:50 uur | Marja de Krosse

  Hoi Liesbeth,
  Was ook een leuke titel voor deze blogpost geweest:
  "Iedereen aan het bloggen" ;-)
  En inderdaad in de beautywereld bloggen ze nog veel te weinig! Heel jammer.
  Groet Marja.

 • Liesbeth Drabbe - Wijers
  26.09.2016 - 20:18 uur | Liesbeth Drabbe - Wijers

  Hoi Marja
  Goed artikel! Er zouden inderdaad meer mensen in de beautywereld mogen bloggen. Zelf blog ik al jaren op mijn website en dat levert inderdaad veel verkeer en veel klanten op. Maar de blog laat ook zien welke kennis ik in huis heb en klanten vinden dat ook fijn om te zien... Dus ik zou zeggen: Iedereen aan het bloggen :)
  Groetjes Liesbeth

 • Marja de Krosse
  25.09.2016 - 01:17 uur | Marja de Krosse

  Hi Fokje, je zou b.v kunnen bloggen over:
  - hoe belangrijk het is om je huid te reinigen, geef in je blog dan advies en handige tips.
  - scrubben van je gezicht mag niet met iedere scrub vanwege de tere huid, misschien kan je zelf een goede gezicht scrub maken en dit (recept met stap voor stap foto's) in een blog delen.
  - ieder seizoen heeft zijn eigen kleur, soms een nieuwe kleur, soms iets minder kleur. Vertel in je blog wat de kleuren voor het lopende seizoen is.
  ***Let er vooral op dat je in je blogs niet steeds je eigen salon, je eigen verkoop, je eigen behandelingen aanbied. Dit komt dan weer erg commercieel over. Als mensen je blog ( waarin je jezelf en je vakbekwaamheid laat zien) waarderen komen ze misschien naar je toe voor een behandeling. Ze moeten je eerst (via je blog) leren kennen.
  Succes met bloggen! Groet Marja.

 • Marja de Krosse
  23.09.2016 - 14:31 uur | Marja de Krosse

  Hoi Fokje, ook jij kan bloggen over je werkzaamheden! Ik zal hier morgen even op terug komen en je wat tips geven. Zit nu op vliegveld in Marcedonie en stap zo het vliegtuig naar Nederland in. Groet Marja.

 • 23.09.2016 - 13:52 uur | Fokje van der leest visser

  Ik ben zelf schoonheidsspecialiste en voer alleen de basis behandelingen uit,
  Is er iets waar ik ook kan over bloggen?, Want op dit moment staat mijn Facebook pagina stil, Net als mijn werkzaam heden.