Veluwse Bron & Kneipp Kuurtuin

11.10.2012 | Branchenieuws | 798 keer bekeken
Veluwse Bron & Kneipp Kuurtuin

Veluwse Bron heeft in samenwerking met Kneipp een unieke kuurtuin gerealiseerd. Volgens de filosofie van Sebastian Kneipp zijn vijf pijlers belangrijk voor gezondheid en geluk in ons leven, te weten: stromend water, actieve beweging, gezonde voeding, natuurlijke ingrediënten en balans tussen lichaam en geest. Vier van deze vijf pijlers kunnen worden beleefd in de kuurtuin. De vijfde pijler, gezonde voeding, serveert Veluwse Bron in haar restaurants.

In de kuurtuin bevindt zich het eerste onderwater-wandelpad ter wereld met verschillende ondergronden. Het op blote voeten lopen over deze ondergronden stimuleert de bloedsomloop en verkwikt het lichaam. De afwisseling in het water is goed voor de weerstand. Rondom het wandelpad zijn er planten en kruiden te ontdekken die ook gebruikt worden in de zuivere producten van Kneipp. Verrassend verkwikkend onderwaterpad Een wandeling in het onderwaterpad is verfrissend en verkwikkend, stimuleert de bloedsomloop en verhoogt de weerstand. Het is bovendien leuk om te doen.

Het armbad
Het armbad wordt ook wel de Kneippse espresso genoemd omdat het een opkikker is voor lichaam en geest. Het kan helpen bij een hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid en stress.

Het gradierwerk; zilte weldaad
Gradierwerken werden van oorsprong gebruikt voor de winning van zout. De zuiverende werking van zilte lucht werd ontdekt en ingezet bij het kuren. Het gradierwerk is een bouwwerk van wilgentenen waar water langs sijpelt.

Sauna’s
Er zijn twee sauna’s te bezoeken als afsluiting van de koud/warmbeleving.

Naast de Kneipp Kuurtuin kunnen gasten bij de Veluwse Bron ook producten van Kneipp kopen in de shop, kan men kiezen voor een massage met Kneipp olie, wordt er in de horeca Kneipp kruidenthee geschonken en zijn de douchegels en shampoos gratis te gebruiken in het resort.

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren