Trend lente/zomer 2015: de “nude look”

23.02.2015 | Trends | 1907 keer bekeken
Trend lente/zomer 2015: de “nude look”

Subtiel, daar ligt de nadruk op in de make-up deze zomer. Een natuurlijke uitstraling met een gezonde glans. Ik geef je hierbij de tips om de trends van de lente en zomer van dit jaar aan te brengen op jouw klanten. Alles begint natuurlijk wel met een goede verzorging van de huid, en een goede reiniging mag niet meer ontbreken.

Welke foundation?

De teint houden we licht en luchtig. Wanneer de huid egaal is, kies dan voor een luchtige textuur die niet al te dekkend is. Is de huid oneffen, neem dan een dekkende foundation, maar neem wel de juiste kleur en ondertoon, zodat de huid er nog steeds naturel uitziet.
Met de foundation als basis kunnen we de huid shapen met een bronzing powder. Breng de bronzing powder subtiel aan op die delen van het gezicht die je wilt accentueren. Bronzing powders bevatten vaak reflecterende pigmenten, waardoor er direct een frisse look ontstaat.

Oogmake-up

De ogen zetten we met lichte tinten aan, met een highlight net onder de wenkbrauwen. De ogen worden omrand met een bruine tint, zet het potlood vooral tussen de wimpertjes, dit geeft een mooi vol effect aan de wimpers. De wimpers worden aangezet met een zwarte of bruine mascara.

De lippen

De lippen hebben van zichzelf een natuurlijke kleur, zorg dat je de juiste tint en ondertoon kiest. Een nude kleur is niet per definitie een beige tint, maar een kleur die de lippen ophaalt in plaats van weg laat vallen in het geheel. Een nude look kan eigenlijk altijd, met een paar kleine aanpassingen tover je de nude look om in een feestmake up.

Video: stap-voor-stap

Bekijk mijn video waarin ik bovenstaande look stap-voor-stap creëer:


Dit artikel is geschreven door Patrick Maldinger. Hij is chef-visagist van MALU WILZ. 

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • 02.04.2015 - 12:41 uur | Saida Kouwenhoven

    Leuke trends die we ook in de nagels terug zien komen deze lente. De lichte tinten en de nude tinten voor de lente, en dan voor de zomer weer de fellere tinten.

    Ik mis alleen nog de trends voor de donkere huid. Of zijn deze hetzelfde als voor de blanke huid?