Trend 2015: Beauty bootcamp in de salon!

19.05.2015 | Trends | 2069 keer bekeken
Trend 2015: Beauty bootcamp in de salon!

Bootcamp groepen schieten als paddenstoelen uit de grond en we zien ze steeds vaker opduiken in de bossen steden en stranden. In de fitnesswereld staat bootcamp voor afzien, discipline en doorzettingsvermogen. Nu is deze rage ook overgewaaid naar de beautywereld en zie daar: het fenomeen beauty bootcamp is geboren! Niet om kracht en conditie op peil te brengen, maar om de conditie van de huid van deelnemers te verbeteren. Het idee van zo'n schoonheidsbootcamp is dat je, net als met een enkele keer naar de sportschool gaan, weinig bereikt als je heel af en toe eens aandacht aan je huid besteedt. Ook hier gaat het om discipline en volhouden en jij als beautyprofessional bent hierbij de motiverende coach.

Intensieve training met militaire oorsprong

Oorspronkelijk komt de term bootcamp uit militaire kringen. Het woord duidt een intensieve training aan, die ongetrainde burgers in relatief korte tijd opleidt tot militairen. Van de militaire wereld is het fenomeen bootcamp overgewaaid naar de sportwereld, waar bootcamptrainingen de afgelopen jaren razend populair zijn geworden. Het idee is dat bootcamptrainingen geschikt zijn voor iedereen. Jouw fitheid op dit moment is het vertrekpunt en het enige doel is daar verbetering in te brengen. In jouw tempo, passend bij jouw kunnen – maar wél gemotiveerd door de bootcampformule.

Beauty camp? Beauty boost!

Tijdens een beauty bootcamp geef je gedurende een van tevoren vastgestelde periode intensief aandacht aan de huid van jouw klant. JIj stelt een pakket samen van advies, behandelingen en producten waarmee de huid van jouw klant tijdens de bootcampperiode in topconditie komt. Met deze intensieve aandacht krijgt de conditie van de huid van jouw klant een enorme boost.

Tijdens de beauty bootcamp komt ook aan de orde hoe cliënten hun huid tijdens en ná de bootcamp stralend en gezond kunnen houden. Je stelt hiervoor een plan op met regelmatig terugkerende behandelingen en natuurlijk geef je ze ook tips voor thuis om het resultaat van de bootcamp - de optimale conditie van de huid - blijvend te waarborgen. Als cliënten zich bij dit alles aan het door jou voorgeschreven 'regime' houden, levert dat het beste resultaat op. Een beetje 'militaire discipline' helpt dus wel!

Beauty bootcamp in alle opzichten maatwerk

Als je wil aansluiten deze trend, raden we je aan om de beauty bootcamp ook in jouw salon te introduceren. Het mooie van een beauty bootcamp is dat je het helemaal aan kunt laten sluiten bij de mogelijkheden van jouw salon én de behoeften van je klantenkring. Een beauty bootcamp kan bijvoorbeeld acht weken beslaan en intensieve, zelfs wekelijkse persoonlijke coaching omvatten. Maar ook een 'mini beauty bootcamp' is mogelijk, bijvoorbeeld voor cliënten die hun huid in topconditie will

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (4)

Reageren
 • 08.06.2015 - 14:58 uur | Daniëlle van Egmond

  Ja leuk. Ik denk dat het inderdaad gewoon en kuur behandeling is. Maar moet je je klanten niet af en toe even triggeren met een nieuwe, interessante benaming?
  Ik vind het grappig, en een leuke tip!

 • Lisette Goud
  21.05.2015 - 15:48 uur | Lisette Goud

  Geweldig artikel, fijn weer een nieuwe verkoop tip!. Ik denk dat zo'n term handig is voor de beeldvorming van de klant. Bedankt!

 • k. gischler
  20.05.2015 - 19:36 uur | k. gischler

  Els van Meenen
  hahahahahahaha LOL

 • Els van Meenen
  19.05.2015 - 07:37 uur | Els van Meenen

  Heet dat niet gewoon een kuur behandeling?????