Professionele make-up versus reguliere make-up

23.06.2015 | Columns | 6716 keer bekeken
Professionele make-up versus reguliere make-up

Zoals jullie weten zijn er tegenwoordig heel veel verschillende soorten make-up en diverse merken op de markt. Het lijken er ook steeds meer te worden. Het kan daarom lastig zijn om te kiezen met welke make-up je wilt gaan werken. De meeste visagistes maken gebruik van professionele make-up, maar wat is dit precies? Wat is het verschil met reguliere make-up en waarom is het beter?


Wat is professionele make-up?

Professionele make-up is eigenlijk simpel gezegd make-up samengesteld voor en door make-up artists. Het is make-up speciaal ontwikkeld voor mensen uit het vak en is geschikt voor professioneel gebruik. Er wordt daarom extra zorg en aandacht besteed aan het samenstellen ervan. Ook wordt er rekening gehouden met verschillende omstandigheden waarmee je te maken kunt krijgen. Zo kun je het gewenste resultaat behalen en het beste uit jouw make-up halen.  


Pigment 

Vroeger toen ik als puber nog aan het experimenteren was met make-up, irriteerde ik mij altijd aan oogschaduw wat in het doosje een prachtige felle kleur had en eenmaal aangebracht op het oog, was er niets meer van over. Of dat je letterlijk de oogschaduw poederdeeltjes van jouw ooglid zag vallen. Blenden kon ook niet want je veegt de oogschaduw dan alleen maar nog meer weg totdat het helemaal verdwenen is. Dit soort gedoe heb je dus niet met professionele make-up, lieve mensen! Want professionele make-up is vaak hoog gepigmenteerd zodat de kleuren goed uitkomen, het makkelijk mengt en de make-up is ervoor gemaakt om lang en mooi te blijven zitten. Zo kun je eindeloos de meest prachtige kleuren door elkaar heen blenden zonder problemen.


Studiolampen

Je staat als visagist vaak jouw cliënten op te maken voor een spiegel met lampen of je kunt te maken krijgen tijdens een fotoshoot met studiolampen. Goed licht is essentieel maar die warme lampen kunnen er ook voor zorgen dat jouw prachtige make-up gaat smelten. En dat moeten we natuurlijk niet hebben. Professionele make-up is vaak bestand tegen verschillende temperaturen en dus ook tegen bijvoorbeeld hete lampen. Ideaal!

Schadelijke stoffen in make-up 

Het is goed om je er van bewust te zijn dat er veel make-up word verkocht waar schadelijke stoffen in zitten verwerkt. Ingrediënten zoals bijvoorbeeld parabenen, alcohol en parfum. Deze make-up is overal te koop en zelfs bekende merken waarvan je het niet verwacht, maken gebruik van deze giftige ingrediënten. Je kunt het beste hier zelf verantwoordelijk in nemen en goed opletten wat je op jouw eigen gezicht en op die van jouw cliënt smeert. De kans is namelijk klein dat de verkoopster in de reguliere drogisterij je hierop zal wijzen. Dit is meestal uit onwetendheid en omdat we nou eenmaal in een commerciële wereld leven waar vaak geld boven gezondheid staat. Je zou ook eens als alternatief professionele minerale make-up kunnen proberen. Deze make-up is gemaakt van natuurlijke mineralen en is vrij van parfum, alcohol, conserveringsmiddelen en kleurstoffen. 

Professionele make-up

Toen ik begon met mijn werk als visagist vond ik het erg lastig om te kiezen met welk merk ik zou gaan werken. Voor mij is het belangrijk dat de make-up prettig is om mee te werken, er zo min mogelijk schadelijke stoffen in zitten verwerkt en dat de make-up van goede kwaliteit is. Ik heb het mijzelf daarom maar gemakkelijk gemaakt en werk ik uiteindelijk met diverse merken maar wel uitsluitend met professionele make- up. Reguliere make-up is misschien goedkoper maar ik ben van mening dat zodra je het gaat gebruiken, je merkt dat je ermee niet het gewenste resultaat kunt behalen. Ook steeds meer consumenten maken de keuze om over te gaan op professionele make-up voor eigen gebruik. Ik kan het alleen maar aanraden.  

Dit artikel is geschreven door Esmae Elfilali.


Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (4)

Reageren
 • K Dijcks
  26.06.2015 - 13:12 uur | K Dijcks

  Een beetje vreemd dit artikel. Natuurlijk is er verschil tussen professionele producten en consumenten producten. Doordat er meer geschreven wordt op facebook, blogs en bv. youtube krijgt de consument steeds meer informatie over goede merken, hun voordelen en vooral hoe je de producten gebruikt.
  Kwaliteit zie je altijd terug in de prijs.
  Dat wilt niet zeggen dat iets wat goedkoper is automatisch geen goed product is! En andersom ook.
  In de EU zijn er strenge regels waaraan cosmetica moet voldoen, dus schadelijke en giftige stoffen mogen helemaal niet gebruikt worden.
  Maar omdat ik reageer op parabenen, of noten, of melk, wilt dat nog niet zeggen dat dit schadelijk is voor iedereen. Ik vraag me af hoeveel mensen die allergisch zijn voor parfum ook daadwerkelijk helemaal geen geuren gebruiken....
  Dan heb ik het nog niet over degenen die rechtstreeks make-up producten bestellen uit azie omdat dit goedkoper is.

  Ik werk in de parfumerie en als freelance make-up artist en zal nooit iemand bewust verkeerde informatie geven. Er bestaat ook zoiets als professioneel gebruik... en ik zie het als mijn taak om de klanten daarover voor te lichten. Ook hoe ze thuis hygienisch te werk moeten gaan. Daar schort het ook vaak aan!

  Elke make-up liefhebber weet inmiddels zelf waarop hij/zij reageert en welke merken prettig zijn om mee te werken. Ik vul dat aan met mijn eigen advies.

  Verder sluit ik mij aan bij Marianne van den Broek

 • Marianne van den Broek
  26.06.2015 - 00:24 uur | Marianne van den Broek

  Het woord giftig vind ik misplaatst hier. Alle cosmetica in Nederland wordt gescreend op toxische stoffen. Parabenen is discutabel maar niet giftig. En zitten er geen parabenen in dan komen er weer andere houdbaarheidsstoffen in.
  Het artikel is te kort door de bocht. Er is zoveel make-up aanbod. Professioneel is o.a. Make-up Studio Visign, Mac, de make up van Estee Lauder, Dior, Maria Galland, minerale make-up B Mineral, Jane Iredale, Young Blood noem maar op.
  Uittesten op de huid is de allerbeste manier om te kijken of een make-up mooi en lang blijft zitten. Het is een verfraaiing van de huid, dus eronder altijd een beschermende creme eronder.
  Kennis van de gebruikte ingrediënten is essentieel met het oog op overgevoeligheid van model voor bepaalde stoffen. Altijd het model ook ernaar vragen.

 • Angela huyden
  23.06.2015 - 19:33 uur | Angela huyden

  klinkt op zich goed allemaal. Heel plausibel ook maar wat ik dan weer mis; de merken die je aangeeft professioneel te zijn? Zou graag weten dus wat je dan allemaal gebruikt.

 • Ronald Fortgens
  23.06.2015 - 18:08 uur | Ronald Fortgens

  Het is goed dat erop gewezen wordt dat goedkope make up gezondheidsrisico's met zich mee kunnen brengen. Als je dus een kwaliteit gerichte visagist(e) bent en de gezondheid van je klanten je lief is alleen maar met professionele make up werkt.