Officieel Make-up Artist/Visagiste en nu?!

01.06.2014 | Columns | 7603 keer bekeken
Officieel Make-up Artist/Visagiste en nu?!

Het einde is in zicht. Ik heb om precies te zijn, nog één schoolopdracht te gaan en dan rond ik mijn opleiding: Make-up Artist/ Visagiste succesvol af. In september 2013 begon ik met deze opleiding. Voordat ik de opleiding begon is er een hoop voorafgegaan voordat ik daadwerkelijk besloot deze gedurfde stap te zetten. De stap om te gaan doen waar ik echt gelukkig van wordt. In een volgende column vertel ik hier meer over.

Vanaf het moment dat ik mij had ingeschreven voor deze opleiding, telde ik de dagen af voor de eerste stap om mijn droom te verwezenlijken: van mijn passie, mijn werk maken! Mijn creativiteit en gekkigheid dat door mijn hoofd spookt te gebruiken om de wereld nog mooier te maken! Jeej!

Maar het is niet alleen maar glitter and glamour en het gaat zeker niet allemaal vanzelf. Er zijn zoveel vooroordelen over visagisten en over de beautyindustrie in het algemeen. “Wij zijn dom!? Wij zijn oppervlakkig!? Wat stelt het beroep nou eigenlijk voor!? Een beetje schilderen hier en daar!?.’’

Ik ben ervan overtuigd dat al mijn collega’s Make-up Artists, het met mij eens zullen zijn dat dit niet zomaar een beroep is, het is Kunst! Het is niet zomaar ‘effe make-uppen’ en nee niet iedereen kan dit. Je moet in ieder geval passie hebben voor het vak, creatief zijn, lef hebben, ondernemend zijn,  gemotiveerd zijn en doorzettingsvermogen hebben. En dan ben je er nog laaaaaaaang niet!

Ook ik heb tijdens mijn opleiding (en nu nog steeds) altijd hard moeten werken om mijzelf te onderscheiden, mijzelf te blijven ontwikkelen en het beste uit mijzelf te halen. Nooit kennis genoeg, inspireren en laten inspireren, i love it! Vanaf het begin greep ik alle kansen en opdrachten aan, om ervaring op te doen. Betaald of niet betaald, leuk of niet leuk, i did it. Ik heb geleerd dat je in het begin door de zure appel heen moet bijten en je trots opzij moet zetten. Ik heb bijvoorbeeld ooit een fotoshoot gehad in een HEERLIJK ruikende koeienstal… met mijn pumps… in de koeienstront…

Altijd op lange termijn denken! Weet waarvoor je het doet, dat hield me op de been, zelfs in de koeienstront. Je komt er niet als je veilig thuis alleen maar jezelf en je vriendinnen zit op te maken. Dat is wel leuk, maar als je weet dat je meer ambitie hebt, zal je toch een andere route moeten gaan bewandelen. De tijd gaat hard! Dus besteed je tijd nuttig en effectief.

En nu!? Nu heb ik bijna mijn opleiding afgerond en kan ik mij eindelijk officieel Make-up Artist/ Visagiste gaan noemen. Maar daar neem ik geen genoegen mee natuurlijk. Hoe nu verder? Wat ga ik doen? Wat staat mij te wachten? Ga ik verder studeren? Ga ik als freelancer werken? Hoe kom ik structureel aan opdrachten? Hoe kom ik aan de juiste contacten? Hoe kom ik aan een vaste baan? Hoe profileer ik mij zelf op de arbeidsmarkt? Whaaa kom ik überhaupt aan een baan?! Ja precies, waar zal ik eens beginnen? Een hoop vragen en ik ben als de dood!

Gelukkig ga ik al deze spannende uitdagingen samen met jullie beleven, jullie kunnen leren van mij, en ik krijg er morele steun voor terug. Goede deal toch?

Dit artikel is geschreven door Esmae Elfilali.


Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (4)

Reageren
 • Sandra Van Steenbergen
  19.11.2015 - 13:25 uur | Sandra Van Steenbergen

  Hallo,

  Ik ben erg benieuwd hoe het nu met je gaat, lees hier niets meer van terug. Ik start in september met mijn make up artist opleiding en ook ik ben benieuwd hoe het leven na de opleiding eruit ziet.

  Groet sandra

 • nikki poland
  18.11.2015 - 17:23 uur | nikki poland

  Ik vind jou artikel een top artikel! Ik ben nu zelf ook begonnen met een opleiding tot make-up artist en daarnaast ben ik zelf al hairstylist. Mensen oordelen te snel over ons vak. Mensen noemen het te makkelijk maar dat is het zeker niet. Je moet creatief zijn en elke keer weer nieuwe dingen uitproberen. Het is niet zomaar even schilderen het is je zelf weer elke keer een nieuwe grens verleggen met creativiteit. Als je dat niet in je hebt gaat het je ook nooit lukken. Elk woord wat jij zegt in je artikel is helemaal waar! succes met je toekomst als visagist! Leuk beroep!

 • ana sarunat
  27.01.2015 - 20:53 uur | ana sarunat

  https://www.facebook.com/pages/Makeup-Artist-Ana-Sharunatz/217756974990469?ref=hl

 • 01.06.2014 - 07:54 uur | Martin Graaman

  Leuk om te lezen! Het gaat nu pas beginnen :-)
  Veel visagisten lopen dan uiteindelijk vast maar als ik jouw verhaal en passie lees gaat het je lukken!
  Succes,
  Martin