Nieuwe klanten werven: hoe doe je dat?

11.01.2016 | Columns | 6331 keer bekeken
Nieuwe klanten werven: hoe doe je dat?

Een bedrijf in schoonheidsverzorging runnen is een hele onderneming. En waar haal je je klanten nou toch steeds vandaan? En nu we net aan de start van het nieuwe jaar staan, denk je misschien “nieuwe rondes, nieuwe kansen”. Maar hoe ga jij het aanpakken in het nieuwe jaar? Hoe trek je de klanten naar je salon?

Wie is je doelgroep?

Belangrijk is om eerst eens te weten wie jij wilt dat je klanten worden. Op wie richt jij je? Misschien moet je wel toegeven dat jij bijvoorbeeld vrouwen van 55+ niets (bijzonders) te bieden hebt. Dan hoef jij deze doelgroep ook niet op te zoeken. Of wellicht vind je het wel super als meer jonge meiden van tussen de 15 - 25 jaar bij jou in de salon zouden komen. Dan moet je je inspanningen ook daarop richten.

Welke (huid)problemen hebben zij?

Heb je dit bepaald en goed afgekaderd, ga dan na welke huidproblemen die doelgoep(en) over het algemeen heeft ga daarmee aan het werk. Specialiseer je hierin - bijvoorbeeld acnébehandelingen, behandelingen tegen striae of littekenbehandelingen. Als je dit hebt gedaan, spreek je jouw doelgroep makkelijker aan via een paar leuke, pakkende advertenties en kun je daar op je website de nadruk op gaan leggen. Overigens, een eigen website kun je zelf maken, maar als je het door een professioneel iemand laat doen scheelt het je vaak veel tijd.

Vraag om reviews

Vraag aan je bestaande klanten, die midden in de doelgroep zitten, of ze op je site een reactie/review willen zetten. Potentiële klanten lezen dit en het werkt helemaal goed als zij zich kunnen identificeren met het type (leeftijd, problemen) klant dat de reactie heeft achtergelaten.

Waar ligt de grens?

Vergeet niet dat het ook belangrijk is dat je van jezelf weet waar je grenzen liggen, zowel bij je kennis als kunde. Het is geen schande - en spreekt vaak juist eerder van professionaliteit - wanneer je zegt dat je iets specifieks niet weet, maar dat je de informatie gaat opzoeken. Of je stuurt een klant door naar een collega of dermatoloog die die klant dan goed kan helpen. Ik merk dat dit door klanten echt gewaardeerd wordt, en dat ze weer graag bij mij terugkomen. Zo maak je van je klanten fans, en fans promoten jou en je salon weer bij andere, potentiële klanten.

Dit artikel is geschreven door Eric van Hulten, eigenaar schoonheidssalon voor mannen waar vrouwen ook welkom zijn.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (2)

Reageren
 • 29.01.2015 - 19:41 uur | Eric van Hulten

  Beste Ineke.
  Het is wel heel drastisch die laatste zin van je.... Maar je moet wel in jezelf blijven geloven. Dat is een eerste vereiste!! De IPL-apparaatjes werken niet goed en dat zullen de mensen ook kuunen uitrekenen: alleen al een lamp vervangen bij jouw apparaat kost meer dan zo'n huis-tuin-en-keuken-ding kost. De lamp die jij gebruikt is vele malen krachtiger dan die van hen, laaten we dat voorop stellen. Thuisparties .... daar moet je dus nooit aan beginnen, want je hebt bij mensen thuis nooit de omgeving, apparatuur, rust en ruimte die je thuis in je eigen salon wel kunt creëren.
  Ga eerst eens bepalen wie en wat je doelgroep is. Ga je daar op focussen. Doe je bijvoorbeeld graag acnne-behandelingen, focus je dan op tieners en zorg dat je salon ook de aantrekkelijkheid voor die tienders heeft. Met posters en muziek kun je al heel ver komen. Dit geldt ook voor alle andere doelgroepen.
  Misschien kunnen we een keertje samen praten? Bel me dan gerust even op 073-6443090. Ik hoop van je te horen.
  Met vriendelijke groeten

  Eric van Hulten

 • ineke spekman
  02.01.2015 - 10:34 uur | ineke spekman

  Ik ben in ipl gespecialiseerd maar er wordt veel reclame op tv gemaakt voor thuis ipl apparatuur. Ben hierdoor veel klanten kwijtgeraakt. Krijg nu vaak de vraag voor thuispartys te geven. Voor schoonheidsbehandelingen of/en massages. Weet niet goed hoe ik zo n party moet houden. Heb jijj tips? Ik kan hiermee waarschijnlijk ook nieuwe clienten binnenhalen. Als t nu blijft gaan zoals t nu gaat ben ik binnenkort failliet.