Nederlandse vrouwen laks als het om gezichtsreiniging gaat

06.07.2015 | Branchenieuws | 3699 keer bekeken
Nederlandse vrouwen laks als het om gezichtsreiniging gaat

Nederlandse vrouwen zijn bepaald geen fanatiekelingen als het om gezichtsreiniging gaat, zo blijkt uit recent onderzoek van Demak’Up. Slechts 32% van de vrouwen reinigt pas ’s-ochtends haar gezicht, meer dan de helft gaat wekelijks naar bed zonder haar make-up te verwijderen en we (82%) hebben kennelijk niet meer dan twee minuten nodig om de boel schoon te maken. En, als we onze huid reinigen, dan zijn niet rimpels maar onzuiverheden de voornaamste reden is dat we ons gezicht schoonmaken. Slechts 33% reinigt tweemaal daags haar gezicht.

Hoe reinigen?

Als we het gezicht reinigen, hoe dan?  Voor 31% van de Nederlandse vrouwen bestaat het dagelijkse beauty ritueel nog altijd uit wassen met water. Verder gebruiken we watjes en ‘huismerk’ lotion of tonic (27%), een facewash (18%), water en zeep (11%) of vochtige doekjes (9%).

Toch zijn we best tevreden met onze gezichtshuid, al zou het volgens de helft van de Nederlandse vrouwen wel beter kunnen. Eén probleem, we weten niet zo goed hoe. Reinigingstechnieken, D.I.Y. tips, tutorials, bijna een op de twee Dutchies heeft er behoefte aan. En volgens de cijfers mag die sturing ook wel wat jeu krijgen. 

Ook in jouw klantenkring zal er veel te verbeteren zijn als het om gezichtsreiniging gaat. Ligt hier niet een hele mooie taak voor de beautyprofessional? Jij bent immers de deskundige op dit gebied. Geef tips, adviseer de juiste producten voor een goed reinigingsritueel. Vertel waarom het zo belangrijk is

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
 • hans van gestel
  10.07.2015 - 21:00 uur | hans van gestel

  Helemaal mee eens vandaar ook de nieuwe trend en verbeterde ontwikkelingen van cosmetic devices voor in de salon en thuisgebruik
  Bv ZeitGard een cleansing device dat aantoonbaar 10 keer beter reinigt dan handreiniging, zeer verdraagzaam door nieuwe borsteltechnologie uit zwitserland, anti bacterieel micro silver geintergreerd in de borstel en in 1 minuut klaar. Verbeterde oscilatiie technologie ipv rotatie.
  info: gestel1@ziggo.nl
  ook ideaal inzetbaaar als behandelproduct en als commerciele toevoeging aan uw assortiment