Nageltrends voor het najaar

17.09.2015 | Trends | 6584 keer bekeken
Nageltrends voor het najaar

Voor de laatste trends moet je in New York zijn! Tijdens de Fashion Week in februari 2015 showden de ontwerpers hun creaties voor de herfst en winter van 2015-2016. Wat zijn de trends op het gebied van nail art en nagelvormen?

Net zoals bij de trends voor afgelopen zomer, blijven handwerk en vakmanschap centraal staan. De combinatie van materialen en tegenhangers binnen één design wordt tot een kunstvorm verheven. Wissel grove structuren af met lichte en luchtige kleuren; van pastels tot natuurtinten zoals lichtbruin en roest. Laat je fantasie en creativiteit de vrije loop!


1. Lieflijke pastelkleuren

In het najaar creëer je gezelligheid en warmte in je salon. Helemaal passend binnen het jaargetijde mochten de ‘knuffelnagels’ op de catwalk niet ontbreken. Wolkige nail art-creaties, kleuren die lijken aangelengd met melk en lieflijke pasteltinten geven ons een warm gevoel deze winter. 

Bargje-1b.jpg

Vera-1.JPG

Vera-2.JPG

Monique-1.jpg

Margret-5.JPG


2. Ronde vormen

Vierkante nagels zijn al jaren populair, maar volgens de laatste trends is de ronde vorm de nieuwste hit. Ronde nagels ogen chic en sophisticated. Breng een mooie (natuur)kleur aan en je klant kan zo de catwalk op. 

Christine-4.jpg

Margret-5.jpg

Monique-5.jpg

Suzy-4.jpg


3.Artistieke kleurbommetjes

Als tegenhanger op het natuurlijke en het lieve, vormen artistieke kleurbommetjes op de nagels een creatieve uitlaatklep voor de nail art-liefhebbers. Denk aan abstracte designs, verfspetters en -vegen, maar ook kleurrijke sneeuwvlokken en regendruppels die neerdwarrelen op de nagels.

Christine-2.jpg

Christine-1.jpg

Monique-4.jpg

Monique-6.jpg

Suzy-3.jpg


4. Krachtig kort

Korte (natuurlijke) nagels blijven een trend. Volgens trendwatchers passen korte nagels goed bij werkende vrouwen. De verzorgde, praktische look is dé look voor dit seizoen. 

Monique-7.jpg

Margret-6.JPG

Margret-7.JPG


5. Minimalistisch & geometrisch

Deze trend werd al in de zomer gespot en zet door in het najaar. Geometrische nail art-vormen, (smalle) lijntjes bij de nagelriem of nagelwallen, French manicure in diverse variaties en puntige driehoeksvormen stelen de show.

Bargje-4.JPG

Suzy-1.jpg

Suzy-2.jpg

Margret-1.jpg


6. Kies kleur

Wel kleur, maar geen bonte kermis met (abstracte) nail art? Kies dan voor één kleur dit najaar. Blauw- en grijsvariaties, bruintinten en neutrale kleuren zijn de eyecatchers van dit seizoen. Ook mogen (sexy!) rood en roze deze winter natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast zijn wit en zwart/wit-combinaties een trendy toevoeging aan het kleurenpalet.

Christine-3.jpg

Monique-8b.jpg

Monique-9.jpg


7. Metallic versus mat

Voor een rijke, elegante look kies je dit najaar voor metallic! Halleluja voor de nagelverlenging, want bij deze trend mogen de nagels wat langer gedragen worden. Ook matte tinten blijven een trend, net als in de zomer. Mat staat voor eenvoud, soberheid en bescheidenheid.

Monique-2.JPG

Christine-5.jpg


8. Gewichtige tegenhanger

Niet zo’n fan van licht en luchtig in de winter? Kies dan voor donkere kleurcombinaties met eventueel een nail art met een grovere structuur.

Margret-3.jpg

Monique-3.JPG


In de nieuwste editie van het Beautyspot.nl print edition lees je nog meer over de nageltrends voor het komende seizoen!

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (2)

Reageren
 • Birgitta van der Linden
  17.09.2015 - 18:52 uur | Birgitta van der Linden

  Beste Tracy, bedankt voor je reactie. Dat vind ik een mooi onderwerp voor een volgende column! Leuk dat je meedenkt en bedankt voor het aandragen van je idee!
  Groetjes, Birgitta
  BLUSHtxt

 • Tracy Anne Shelverton
  17.09.2015 - 16:38 uur | Tracy Anne Shelverton

  Omdat het helder is.
  Wat ik graag ook wil zien is een article over het belang van de natuurlijke nagel gezond houden, want pas als wij dat doen kan ons vak vooruit gaan, ook in perceptie.