Minister Schippers reageert op lobby behoud IPL/laser voor schoonheidsspecialisten

04.07.2014 | Branchenieuws | 3480 keer bekeken
Minister Schippers reageert op lobby behoud IPL/laser voor schoonheidsspecialisten

Nog voor het zomerreces heeft drs. Mur, namens minister Edith Schippers van Volksgezondheid Welzijn en Sport, een brief naar ANBOS gestuurd. In deze brief laat zij weten zich nog verder te verdiepen in de
verschillende lasers. Een gedeelte uit de brief luidt: ‘Ik bestudeer nog de precieze wijze waarop laseren als
voorbehouden handeling aangemerkt zal worden. Hierbij worden ook de risico’s van Intense Pulsed Light (IPL) bestudeerd. Het is mij bekend dat met name IPL veel gebruikt wordt in uw sector. De nadere uitwerking van mijn voornemen laseren als voorbehouden handeling aan te merken, zal meegenomen worden in het wetstraject naar aanleiding van de evaluatie van de Wet BIG.’

Voorbehouden behandeling

Op 20 maart van dit jaar maakte de minister kenbaar in een brief aan de Tweede Kamer dat zij het voornemen heeft laser als voorbehouden handeling op te nemen in de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG). Dit voornemen leidde tot onzekerheid in de schoonheidsbranche omdat er op dit moment nog onzekerheid is over wat de minister gaat beslissen.

ANBOS vindt dat de ondernemer in de schoonheidsverzorging beperkt wordt. Als je het met ANBOS eens bent, teken dan samen met je klanten de petitie behoud IPL/Laser in schoonheidsverzorging.  

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • ML Beekers
    23.03.2016 - 11:29 uur | ML Beekers

    Als de leveranciers van IPL en Laser apparatuur zouden opletten aan wie ze de apparaten verkopen, hadden we deze problemen niet. Vragen ze naar papieren of denken ze verkocht is verkocht? Je krijgt een korte uitleg "cursus" en daarmee is de kous af. Natuurlijk komen er problemen van als iemand te weinig van de huid en haren weet, laat staan wat je kan aanrichten als de instellingen verkeerd staan bij gebruik. Het zijn geen philips thuis apparaatjes. Maar deze nieuwe regeling geeft volgens mij ook weer aan dat de schoonheidsbranche niet serieus wordt genomen. Wij hebben in Nederland de beste opleidingen op huidverzorgingsgebied van de hele wereld. Ik denk dat minister Schippers eens langs moet gaan bij de opleidingen en bijscholing cursussen. Menig heeft geen idee waar wij allemaal kennis van moeten en willen hebben om ons beroep uit te oefenen.