Mannen krijgen meer belangstelling voor beautydeals

26.10.2015 | Trends | 1956 keer bekeken
Mannen krijgen meer belangstelling voor beautydeals

Onlangs heeft dealsite Groupon via een consumentenonderzoek gevraagd wat mannen en vrouwen aan zichzelf willen veranderen en hoe ze dat zouden doen. Het zal niemand verbazen dat de meeste mannen en vrouwen van 18-24 jaar antwoordden dat ze zich zelfverzekerder voelen wanneer ze er goed uit zien (81%). Wat misschien wel verrassend is, is dat mannen niet zo’n punt maken van hun budget als het gaat om geld uitgeven aan hun uiterlijk, vrouwen wel. Meer dan de helft van de vrouwen zegt dat hun budget ze weerhoudt uiterlijke veranderingen door te voeren zoals gezonder te gaan eten, meer aan lichaamsbeweging te doen, naar de kapper te gaan of de tanden te laten bleken. Bij de mannen is dat een veel kleinere groep. Minstens zo opvallend is dat mannen bij het verbeteren van hun uiterlijk verder kijken dan voeding en sportschool. Beauty-behandelingen staan ook op het verlanglijstje.

“Dat betekent niet meteen dat mannen altijd bereid zijn meer aan hun uiterlijk te besteden”, zegt Shurendy Gerardus, directeur bij Groupon. “Maar we zien aan onze deals dat hun belangstelling ervoor wel toeneemt.” Gerardus doelt hier op het feit dat mannen geld over hebben voor gezonder eten (62 procent), lichaamsbeweging (41 procent) en dieet (39 procent), maar dat hun belangstelling ook naar styling en beauty-behandelingen uitgaat. “Bij mannen scoren gezond eten en lekker sporten hoog. Dat is voor ons geen verrassing. Opvallender is dat een kwart van de mannen zijn tanden heeft laten bleken of het zou willen proberen. 27 procent wil meer aandacht geven aan zijn garderobe, meer dan 20 procent aan z’n kapsel en 12 procent overweegt een professionele haarverwijderbehandeling, zoals waxen of IPL. Kortom, áls mannen hun portemonnee trekken voor uiterlijke verbeteringen, doen ze dat makkelijker dan vrouwen. Bovendien zijn ze bereid geld uit te geven aan meer dan puur hun uiterlijk. Dat is echt iets van de laatste tijd. Wij zien dat terug bij de kortingsacties voor deze groep. Traditioneel richtten die zich alleen op vrouwen. Dat is aan het veranderen. Vandaar dat we ook mannen aanspreken met deals

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (4)

Reageren
 • Guido Hamers
  17.11.2015 - 19:22 uur | Guido Hamers

  Als man in deze branche heb ik altijd veel mannen als klanten gehad in mijn studio Zin by Guido Amsterdam, en nog steeds. Aantal blijft stabiel. Mannen geven veel makkelijker geld uit, zijn ook trouwer.

 • André Boom
  12.11.2015 - 12:09 uur | André Boom

  Ik zie dit ook. En om misverstanden uit de weg te ruimen: het zijn niet alleen de gays!
  Het zijn mannen die de uiterlijke verzorging belangrijk vinden die om een Botox- of Fillerbehandeling bij mij komen. Zakenlieden die er gezond en succesvol uit willen zien. Mannen die met hun vriendin meekomen en zich soms door de vriendin laten overhalen ook " 'n spuitje" te nemen.
  Dokter André uit Almere

 • 05.11.2015 - 12:31 uur | Lakshmi Merhai

  Dit merk ik zeker in mij praktijk. Meer mannen voor lichaamverzorging

 • sarah's choice
  05.11.2015 - 11:00 uur | sarah's choice

  Ja dat klopt! ik merk dat vooral in de salon van mijn moeder. Het zijn verschillende doelgroepen. In het begin verbaasde ik mij daar echt over. Maar zelfs via mijn webshop bestellen zij steeds meer producten.Alleen maar goed toch!? www.sarahchoice.com