Make-up trends voor de feestdagen

09.12.2015 | Trends | 3438 keer bekeken
Make-up trends voor de feestdagen

Voor de feestdagen van 2015 schuift Make-up Artist Lydia Thann alle tradities aan de kant als het aankomt op make-up. Geen rode lipstick, zwarte eyeliner en glitters op de jukbeenderen, dus! Dit jaar kiezen we voor nude of chique aubergine op de lippen en metallic op de ogen. Perfecte gezichtsproporties creëer je met highlights, strobing- en shaping-technieken. Lydia: “Glitters? Die gebruiken we anno 2015 op de lippen in plaats van de jukbeenderen of de ogen.”

Of je nu de aandacht vestigt op de ogen of de mond, de huid dient ‘flawless’ te zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, ga je aan de slag met highlights, shaping- en strobing-technieken. Met deze technieken creëer je perfecte gezichtsproporties en een mooie, egale huid. Lydia: “Breng highlights aan op de neusbrug en de cupidoboog bij de lippen, de waterlijn in de ogen en op het bewegend ooglid. Kies bij een donkere huidtint niet voor wit, maar voor huidskleur, zodat het contrast niet te groot wordt. Op de jukbeenderen breng je een blush aan, die matcht met de huidtint.”

Metallic op de ogen

Metallic-kleuren zijn supertrendy, geven een feestelijke touch en zijn echte eyecatchers. Door bijvoorbeeld blauw- of groentinten aan te brengen, maak je de ogen nog sprekender. Houd de rest van de make-up neutraal en breng op de lippen een nudetint aan. Lydia: “Voor een speciaal effect en om de oogleden optisch te verlengen, heb ik bij de blauwe metallic look in het midden van het ooglid ter hoogte van de pupil een verticale highlight aangebracht. Naast blauw of groen kun je ook kiezen voor een paarse metallic oogcrème met veel pigment en glans. Breng op de lippen een roze gloss aan voor een zoet en krachtig totaalbeeld.”

Tip: Op een donkere huid komen de trendy metallic-kleuren nog beter uit!

5 grote afmeting.jpg

6 medium afmeting.jpg

8 medium afmeting.jpg

11 kleine tot medium afmeting.jpg

12 grote afmeting.jpg

Glitters op de lippen 

Om met de feestdagen echt een statement te maken, kun je de mond benadrukken met blauwzilveren glitters of een gouden lipstick. 

Tip: Plak met wimperlijm twee zilveren steentjes op de lippen voor een schitterend effect!

7 medium afmeting.jpg

9A kleine afmeting.jpg

9B kleine afmeting.jpg

10 medium afmeting.jpg

Aubergine c’est très chique

Liever een rustig totaalbeeld, zonder al te veel glitter en metallic? Aubergine- en paarstinten sluiten mooi aan bij een warme huidtint en de donkere huid, doordat er weinig contrast is tussen de make-upkleuren en de huidtint. Lydia: “Met een gouden verticale highlight op het bewegend ooglid maak je de make-up net even wat spannender. Op de lippen heb ik wat goudpoeder aangebracht, waardoor je de lipstick meteen fixeert.” Bij hele lichte huidtinten en de oudere huid is deze look minder geschikt, omdat aubergine en paars een vermoeide uitstraling kunnen geven. 

Tip: Gebruik niet te veel goudpoeder op de lippen, want dan voelt de mond erg droog aan.

1 medium afmeting.jpg

2 kleine afmeting.jpg

3 medium afmeting.jpg

4 grote afmeting.jpg

Credits:

MUA en haarstyling: Lydia Thann

Fotograaf: Ron de Wildt

Donker model: Jelissa Zuiderwijk

Blond model: Nina Perisutti

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren