Kinderbehandelingen in de schoonheidssalon

22.09.2015 | Branchenieuws | 2589 keer bekeken
Kinderbehandelingen in de schoonheidssalon

Kinderbehandelingen in de schoonheidssalon spelen in op de toenemende vraag van ouders om of kinderfeestjes in de salon te laten plaatsvinden of één-op-één momenten met hun kind te hebben.“Kinderen zijn puur, net als hun huid. De kinderhuid is veel kwetsbaarder en toch weten nog maar weinig ouders dat" zegt Dieke van Groningen van cosmeticamerk Love Rock. "Tot voor kort was er weinig aandacht voor de speciale behoeften van de kinderhuid. Gelukkig komen we er steeds meer over te weten over de kinderhuid. Om de rituelen van de schoonheidssalon over te brengen op ouders en kinderen heeft Loverock speciale kinderbehandelingen ontwikkeld. Van korte gezichtsbehandelingen tot aan voetenbadjes; ideaal voor een één-op-één moment of op kinderfeestjes. 

Wat maakt de kinderhuid bijzonder?

Het is bewezen dat de huid van kinderen tot 18 jaar tot vijf keer dunner en droger is dan de huid van een volwassene. Doordat de talg producerende klieren nog klein zijn, is de productie van huidvetten beperkt. Bovendien is de huidbarrière en het pigmentsysteem nog in ontwikkeling, waardoor de huid extra gevoelig is voor schadelijke invloeden van buitenaf, zoals zon, wind en kou. De kinderhuid is erg kwetsbaar, helemaal na het eerste levensjaar. Dat vraagt om specifieke én natuurlijke producten, die de kinderhuid zowel verzorgen als beschermen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • Manuela Vonk
    28.09.2015 - 14:36 uur | Manuela Vonk

    Ik heb een paar kinderen in mijn salon, die ik 4 keer per jaar een behandeling geef. De jongste begon op haar negende hier, en had al wat onzuiverheden rond haar neusvleugels. Een ander heeft zelfs milia's. Dus ja je kan er niet vroeg genoeg bij zijn!