Killerbody, het perfecte lichaam met huidproblemen

24.11.2016 | Columns | 4638 keer bekeken
Killerbody, het perfecte lichaam met huidproblemen

Het ideaalbeeld van vele dames. Een afgetraind lichaam zonder vet. “Killerbody” Het woord alleen al geeft bij mij een schrikbeeld. Waarom doen de vrouwen dit zichzelf aan? Staan ze wel eens stil wat voor een effect het heeft op hun gehele lichaam, hun ingewanden en hun huid?

Trainen en sporten is belangrijk dat ben ik met iedereen eens maar je vet grotendeels weg trainen is extreem en ongezond.

Als schoonheidsspecialiste weten we heel goed hoe we de huid moeten behandelen maar kijken we ook naar de oorzaak, de herkomst van het huidprobleem?
Laat ik in deze column enkele voorbeelden geven wat voor een effect het extreem afvallen of trainen met de huid kan doen.

Donshaar

Heb jij je wel eens afgevraagd waarom die mooie slanke dame zo ontzettend veel donshaar heeft? Haar vetgehalte is te laag. Vet hebben we nodig, vet beschermt onze ingewanden en houdt ons warm. Zodra er nog maar weinig vet aanwezig is zal je lichaam daar actie op ondernemen en een andere oplossing zoeken om de warmte vast te houden. Gevolg; overproductie van donshaar. Dit probleem is ook te zien bij mensen met anorexia.

Ingevallen gezicht

Het onderhuids vetweefsel bestaat hoofdzakelijk uit vet met bindweefsel. Dat is weer verbonden met de spieren en de beenderen. Zodra het vetweefsel rigoureus verminderd, zullen de spieren en botten inderdaad zichtbaar worden. Dat is wat de killerbody ook wenst te bereiken, maar voor het gelaat betekent het dat het gezicht er ingevallen uit gaat zien. De huid verslapt omdat de stevigheid eronder minder is. Deze dame zal er daardoor ‘ouder’ uitzien.

Puistjes

Sporters maken gebruik van een eiwitdieet/eiwitshakes. Door de inname van een hoge dosering eiwitten krijgt het lichaam niet de kans alle eiwitten te verwerken en dit uit zich door het krijgen van puistjes.

Als we naar deze 3 signalen kijken heeft de dame bij het bereiken van haar ideaalbeeld een grote kans op een killerbody met veel donshaar, puistjes en een ingevallen gezicht. Is dit dan daadwerkelijk het  “Perfecte plaatje”?

Dit artikel is geschreven door Marie-Louise Billekens.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (3)

Reageren
 • 01.12.2016 - 22:00 uur | Marie-Louise Billekens

  Dames hartelijk dank voor jullie reactie. Zoals in de start van het bericht aangegeven is , schrijf ik hier over de hype "Killerbody" trainen. Dat is een extreme vorm van sporten, waarbij grotendeels het vet weggetraind wordt. Sporten is zeer goed voor onze gezondheid dat ontken ik niet en vertel ik ook in deze column.
  Inderdaad moet het zijn 'Veel Sporters' maken gebruik van eiwitshakes / eiwitdieet.
  Het is geen 'Uit de lucht gegrepen verhaal' ik overleg met artsen en personal trainers tevens heb ik diverse klanten behandeld die door het vet weg te trainen enorm veel huid en bloedsomloop problemen kregen.
  Omdat de column een beperkt aantal woorden mag bevatten kon ik het niet uitgebreider omschrijven.
  Stralende groeten Marie-Louise

 • 01.12.2016 - 11:58 uur | Mientje D van Keulen-de Weerd

  ik denk ook dat het te kort door de bocht is om te zeggen dat sporters veel eiwitshakes gebruiken. Maar ik herken de problematiek!! Ine van Keulen

 • Marg Jansen
  01.12.2016 - 10:52 uur | Marg Jansen

  Wat een ongenuanceerd artikel! 'Sporters maken gebruik van een eiwitdieet/eiwitshakes' oh ja, allemaal? En wat is een sporter volgens u, waar ligt de grens?
  Ik begrijp absoluut de intentie van dit artikel maar dit had m.i. een stuk genuanceerder en beter onderbouwd kunnen worden, gemiste kans!