Juryoordeel van de Top 10 beautysalons

12.09.2015 | Branchenieuws | 2909 keer bekeken
Juryoordeel van de Top 10 beautysalons

Op 26 augustus 2015 heeft het jury-overleg plaats gevonden over de Top 10 van de Beautysalon Top 100. De jury bestond uit Yvonne de Leeuw (Editor-in-chief) van Esthéticienne, Agnes Wachter (marketing en communicatie) van Peugeot Scooters en Inge de Munnik (content manager) van Beautyspot.nl. Zij hebben vooral gekeken of het duidelijk is waar de salon precies voor staat, of werkzame personen in de salon een gedegen opleiding hebben gevolgd en of het om een professionele onderneming gaat. 

Het algemene oordeel van de jury luidde als volgt: "We hebben ontzettend veel creatieve beautyprofessionals gezien die goed zijn in hun vak, ieder op zijn eigen manier. Natuurlijk zijn er inzendingen van verschillende kwaliteit, maar het was opvallend om te zien hoe professioneel en gedreven de meeste beautyprofessionals werken". Hieronder geven zij de salons een TIP en een TOP!

Top 10 salons zonder personeel

Praktijk voor Huidverbetering BeautelyHele goede salon. Elysah komt over als een specialist die echt weet wat ze doet. Ze straalt autoriteit uit op haar vakgebied. Werkzaam van 10 tot 10 wat betekent dat klanten altijd bij haar terecht kunnen. Ze laat goed zien wat ze kan en pakt haar salon professioneel aan. Beautely verdient de eerste plek!

Schoonheidssalon Patty Patty geeft een warme, fijne indruk en klanten worden hier met persoonlijke aandacht benaderd, heel goed! Goed dat je om je heen kijkt wat andere salons doen, zo kan jij je blijven onderscheidenEen mogelijke tip: kijk nog eens goed naar de prijzen die je vraagt, die zijn misschien aan de lage kant. 

Huidverbeteringsinstituut Odeon Monique heeft veel ervaring te bieden. Haar klanten zullen haar dan ook graag om advies vragen. Wellicht dat het geen kwaad kan om een focus aan te brengen in de behandelingen in de salon, mits je klantenbestand dat toelaat uiteraard. De workshops zijn slim; je maakt goed gebruik van de je salon. Zeker een plek in de Top 3 verdiend!

Maggie's Spray Het concept is heel helder en Maggie’s Spray trekt enorm veel klanten: erg knap gedaan!

TO DORON, BEAUTY - MASSAGE - PEDICURE Mooi concept. Dorien kiest echt voor de “groene salon” wat het een mooi geheel maakt. De website past er goed bij. Onze tip: let erop dat je je behandelingen niet te goedkoop aanbiedt, zodat je genoeg overhoud voor je onderneming. 

ElanessPrachtige nagelsalon. Alles past helemaal bij de belofte en uitstraling. Wij vinden jou een voorbeeld voor andere nagelsalons: professioneel en overzichtelijk.

Blush SalonZeker een plek in de Top 10 waard. Mooie salon. Een tip van de jury: wees je eigen merk en laat op je website meer zien wat je doet (niet alleen één merk tonen).

Pure Beauty Heel goed dat je het maken van een afspraak bij jou zo stimuleert. Wel een kleine tip: pas op met foto’s die de nadruk leggen op het kapsel, dan krijgen klanten misschien een te beperkte indruk van wat jij allemaal kan. Op je website mag je jezelf/behandelingen meer laten zien.

Beauty Care Anique - Je geeft een goed beeld van de sfeer in jouw salon. Misschien kan de eerste foto op je website vervangen worden door een met meer professionele uitstraling. Verder is jouw concept professioneel, ga zo door!

DemelsaMooi concept, dat past vast helemaal bij jou! Zeer smaakvolle salon met echt een focus op verzorging.


Top 10 salons met personeel

Esthétique, Passie voor BeautyHet mooie aan de store is dat deze de salon erg laagdrempelig maakt. Wendy staat ervoor haar eigen merk te zijn en dat vinden wij geweldig. Een echte ondernemer. Well done!

Bresaa Haarverzorging & Huidverbetering InstituutDe overloop tussen haarverzorging en huidverzorging is goed opgepakt. De salon heeft een eigen stijl en dat wordt overal in doorgevoerd. Jullie geven daarnaast een helder beeld (website, prijzen) aan je klanten. Een welverdiende tweede plek!

Beauté Totale DidiDidi heeft een goede en duidelijke visie voor de salon. Ze gaan daarnaast echt voor resultaat. Een mogelijke tip voor deze salon is dat Didi nog iets meer haar autoriteit op huidverbetering naar buiten mag brengen, want dat heeft ze!

Bianca di LolloMooie salon dat zich onderscheidt. Misschien kun je de salon meer positioneren als City Spa (vanwege het brede aanbod dat jullie bieden) en zou je kunnen kiezen om echt de wellness in te gaan, daar te verbreden. Dan wordt je concept nog beter en duidelijker. 

Sense for BeautyDeze salon hoort echt in de Top 10, dat mag je van ons best nog wat meer uitstralen. Laat jezelf en je salon zien in je eigen stijl, dan blijf je een succes.

Puur Huid SCHOONHEIDSSALON UIT EINDHOVEN - Alles klopt in jullie salon, goed gedaan. We waarderen vooral het blog; het delen van tips met (niet)klanten. Goed dat je ook via de site producten verkoopt.

Beautycenter De Heerlickheijd van Ermelo - Hele mooie uitstraling, erg aantrekkelijk. De openingstijden zijn misschien te krap voor een breder publiek? Daar valt misschien iets te winnen. Het wellnesscenter mag wat ons betreft ook apart van het hotel gepositioneerd worden.

Schoonheidssalon Diana Viet Professionele salon! Dat mag je van ons ook net iets meer uitstralen: sommige acties/pagina’s op de site zijn gedateerd. Het concept staat verder goed!

EyelashGoed gevonden; jullie hebben een niche gekozen en gaan ervoor! Duidelijk. Misschien kunnen jullie nog iets meer onderscheid maken tussen de salon en de groothandel?

Beautyinstituut Su Chen´sModern. Geweldig dat jullie een zorgverzerkingcheck aanbieden op de site. Daarmee straal je een professionaliteit uit en verlaag je mogelijke drempels bij je klanten.

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • Nagelstudio Elaness
    14.09.2015 - 12:38 uur | Nagelstudio Elaness

    Wat een mooi jury oordeel voor Nagelstudio Elaness. Bedankt jury, helemaal blij mee! :)