​Ik pleit voor strengere controles!

06.05.2016 | Branchenieuws | 2833 keer bekeken
​Ik pleit voor strengere controles!

Normaal schrijf ik stukken over e-commerce en aanverwante zaken die te maken hebben met het ondernemerschap maar nu kan ik er niet omheen; er is veel onrust ontstaan door de uitspraak van minister Schippers! Ik vraag me dan ook serieus af hoe heeft dit zo ver kunnen komen?

Het is natuurlijk vreselijk als je een duur apparaat hebt gekocht en de juiste opleidingen hebt gevolgd om hiermee te mogen werken en dat het je ineens wordt ontnomen om je geld terug te verdienen. Komt dat omdat er geen keurmerk is voor schoonheidsspecialisten/ontharing-deskundigen? Komt het omdat het vak schoonheidsspecialiste een vrij beroep is? Komt dit omdat er geen enkele controle wordt uitgevoerd door de brancheorganisatie? Komt dit door het gebrek aan de juiste opleidingen? Zegt u het maar..

Door de uitspraak van minister Schippers en de berichtgeving door de pers wordt de branche naar mijn inziens neergezet als een stelletje amateurs! Dit doet ernstig afbreuk aan het imago van de schoonheidsspecialisten en dit imago moet in snel tempo worden verbeterd. Om deze reden pleit ik voor strenge controles door de brancheorganisatie.

Ik ben al 12 jaar werkzaam in het vak en nog nooit is er iemand komen controleren of ik wel volgens de gestelde eisen werk op het gebied van hygiëne, Arbowetgeving enzovoorts. 
We hebben wel een keuringsdienst van waren(horeca) maar geen keuringsdienst voor schoonheidsspecialisten en dat moet snel veranderen. Voer jij je vak niet goed uit, dan vind ik dat de licentie om te mogen werken als schoonheidsspecialiste moet worden ingetrokken. 
Daarnaast lijkt het me goed dat jouw lidmaatschap van de brancheorganisatie moet worden ontnomen.

We willen toch dat onze branche voor kwaliteit staat? Want hoe zit dit, kan iedereen zomaar lid worden van een brancheorganisatie? Ik heb geen idee.. Misschien ook goed om hier naar te kijken. En misschien is het een idee dat een groep afgevaardigde schoonheidsspecialisten met de brancheorganisatie in gesprek gaan en nieuwe afspraken maken!

Constructief, oplossingsgericht en samenwerken is waar we naar moeten streven!

Hartelijke groet Maudy Vossen

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (2)

Reageren
  • 12.05.2016 - 14:09 uur | A.W. Chevallier

    Zeer goed verwoord, het is een zooitje, ze hebben ongeveer 15 jaar de tijd gehad om dit aan te pakken, te regelen en met de juiste opleiding en echte diploma's te omvatten maar niks.. en nu dit ik moet je zeggen jaren lang knopen in mijn maag ervan. Nu zijn de echt goede specialisten wederom de dupe van dit soort laksheid en domheid en bedankt worden alle prutsers en vooral ook filma's met een dagje opleiding kan iedereen deze behandeling uitvoeren denken ze, nee ontharen is een vak!

  • marysa keuls
    12.05.2016 - 10:29 uur | marysa keuls

    Prima artikel het word hoog tijd het kaf van het koren te scheiden
    salon marysa Den haag