Het meest spraakmakende nieuws in de schoonheidsbranche 2014

22.12.2014 | Branchenieuws | 2421 keer bekeken
Het meest spraakmakende nieuws in de schoonheidsbranche 2014

Bezuinigingen in de zorgsector leiden tot inkomensverlies bij medisch specialisten, die daardoor soms op zoek gaan naar een extra inkomstenbron. En daar had de schoonheidsbranche flink last van. In 2014 draaide het vooral om het behoud van IPL- en laserbehandelingen voor schoonheidsspecialiste: de lobby, de discussie en uiteindelijk het voorstel dat in 2015 in de tweede kamer behandeld gaat worden. Maar er speelde meer..... 

Januari 2014

Conserveermiddel methylisothiazolinone  in de ban
Eind december 2013 wordt bekend dat het conserveermiddel methylisothiazolinone zorgt voor een sterke toename van contactallergieën. Na analyse van gegevens verkregen uit klinische en toxicologische testen, gebruiksgegevens en kwalitatieve risicobeoordeling is door Cosmetics Europe geconcludeerd dat stoppen met het gebruik van MIT in leave-on huidproducten zal resulteren in een daling van het aantal allergieën voor dit ingrediënt.
Lees meer...

Februari 2014

Monica van Ee stop als voorzitter Beauty Trade Professionals
Monica van Ee heeft op eigen verzoek haar activiteiten als voorzitter van Beauty Trade Professionals gestaakt. Zij kon zich niet meer vinden in het beleid van de BTP. Lees meer..
 

Botoxcursus voor tandartsen
Er worden nu cursussen aangeboden waarbij tandartsen zich in slechts één dag kunnen bekwamen in het inspuiten van botox en injectables. Maar mag dit wel?

Maart 2014

Zijn knabbelvisjes gevaarlijk?
In de wellnessbranche zijn de knabbelvisjes erg populair. Maar is zo'n knabbelbad gevaarlijk voor de gezondheid?
Het blijkt allemaal wel mee te vallen

 

Mei 2013

Moeten wij verschillende potjes crème kopen voor de dag en de nacht? 
In een interview met de Volkskrant vertelt Jetske Ultee dat er geen verschil is tussen dag-, nacht- en oogcrème. De schoonheidsbranche reageert verontwaardigd. Lees meer

Laserbehandeling door schoonheidsspecialisten verboden?
In maart 2014 schrijft Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief aan de 2e kamer, waarin ze voorstelt om behandelingen met een laser in de toekomst als voorbehouden handeling aan te merken in de wet BIG. Worden laserbehandelingen door schoonheidsspecialisten verboden? De branche schoonheidsverzorging is het hier niet mee eens! 
- de lobby
- de petitie
- het standpunt van de minister
 

Najaar 2014

Omzet onder druk
Uit diverse bronnen blijkt dat de crisis nu echt merkbaar wordt. Via diverse bronnen wordt bekend dat de omzet in de beautybranche onderdruk staat.
https://www.beautyspot.nl/nieuws/omzet-branche-schoonheidsverzorging-2e-kwartaal-2014-gedaald
https://www.beautyspot.nl/nieuws/omzet-schoonheidssalons-daalt-in-3e-kwartaal-2014


Zo terugkijkend heeft de branche een roerig jaartje achter de rug. Laten we hopen dat de branche in 2015 wat minder roerig is zodat we met zijn allen kunnen gaan bouwen aan het herstel van onze branche. 

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • Hans van Gestel
    22.12.2014 - 10:17 uur | Hans van Gestel

    Inderdaad staat de branche onder druk maar niet enkel onze branche dat Is een schrale troost.
    Bedenk wel dat een crisis ook kansen biedt, het kaf van het koren scheidt en ons dwingt creatief te zijn.
    Kijk goed rond want nieuwe producten, nieuwe leveranciers en ook nieuwe werkmethoden bieden kansen. Ik heb in 2014 mogen ervaren dat ook een enorme groei mogelijk is en zelfs een afzet heb kunnen verdubbelen tov 2013. Voor mij Is 2015 ook een spannend jaar en niet vanwege crisis maar wat me nog meer aan positieve verassingen te wachten staat. Succes iedereen in 2015