Face Mapping nieuwe methode van huidanalyse

31.03.2008 | Branchenieuws | 4123 keer bekeken
Face Mapping nieuwe methode van huidanalyse

Face Mapping is een methode van huidanalyse, gebaseerd op de Chinese geneeskunde. De Chinese geneeskunde, (met name de acupunctuur) let op vele kleine aspecten in het gezicht: rimpels, huidverkleuringen, zwellingen en puisten en de locaties van deze zijn erg belangrijk. Elk deel van het gezicht heeft te maken met een bepaald orgaan. The International Dermal Institute heeft exclusief voor Dermalogica de Chinese Diagnose ontwikkeld die gebaseerd is op de Chinese geneeskunde. Zone voor zone wordt de huid geïnspecteerd en onderzocht op bijzonderheden, die in een persoonlijke Face Map worden genoteerd.  Met Face Mapping kan de schoonheidsspecialiste een helder en objectief beeld geven van de conditie van de huid en mogelijk onderliggende oorzaken.

Een aantal voorbeelden van face-mapping en de mogelijke behandelwijze:

Zones 1 & 3

Bij traditie wordt deze zone gezien als de reflexzone van de blaas en het spijsverteringskanaal.  Als je vaak puistjes en ontstekingen hebt in dit gebied dan kan het betekenen dat je meer water moet drinken en meer natuurlijke voeding te eten.

Zone 2

Het midden van het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen, houdt verband met de lever. Verstoppingen, roodheid of schilfertjes in dit gebied kunnen wijzen op overconsumptie van alcohol, vetrijk voedsel of een voedselallergie of -intolerantie.

Zones 4 & 10

De oren zijn zeer gevoelig en houden verband met de nieren.  Wanneer de oren vaak erg warm zijn, drink dan meer water en verminder het gebruik van cafeïne en alcohol.

Zones 5 & 9

De wangen gunnen ons een blik in de gezondheid van de longen en holtes. Rokers en mensen met allergieën hebben vaak fijne, gesprongen adertjes of verstoppingen in deze zone. 

 

Zones 6 & 8

De ogen zijn de werkelijke spiegels van de gezondheid van het lichaam, omdat ze verband houden met de nieren.  Donkere kringen zijn vaak erfelijk, maar worden erger door te weinig water drinken en een slaaptekort.

Zone 7

Een rode neus kan duiden op een verhoogde bloeddruk of het begin van rosacea.

Zones 11 & 13

Ontstekingen en verstoppingen aan weerszijden van de kin worden veroorzaakt door hormonen. Bij vrouwen zien we met name rond de menstruatie een toename van puistjes in deze zones.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren