Beautyprofessional als coach bij afvallen?

27.12.2013 | Branchenieuws | 1012 keer bekeken
Beautyprofessional als coach bij afvallen?

Uit onderzoek uitgevoerd door Herbalife blijkt dat Nederlanders erg goed zijn in het genieten van de feestmaand, maar dat ze minder discipline hebben als het aankomt op het oppakken van de gezonde levensstijl. 71 procent van de respondenten voelt zich niet schuldig over hun eet-, drink- en sportgedrag tijdens Sinterklaas, Kerstmis en oudjaarsavond, maar 64 procent wil dan wel per 1 januari aan de slag met goede voornemens ten aanzien van sport en voeding. Hoewel de intentie er is, laat de volharding nog wat te wensen over: slechts 32 procent van de ondervraagden houdt de gezonde goede voornemens vol. Misschien kan de beautyprofessional hier een rol spelen?

Tijdens de feestdagen vergeet ruim de helft van de Nederlanders hun gezonde gewoonten en bijna alle respondenten (94 procent) sporten dan ook wat minder en eten en drinken wat meer dan anders. Gezien het feit dat veel mensen dan ook hun goede voornemens weer snel aan de kant schuiven, is het de vraag of voornemens überhaupt nut hebben. 
De onderzoeksresultaten laten zien dat er verschillende redenen zijn waarom de 68 procent van de respondenten met goede voornemens ten aanzien van sport, voeding en gewichtsbeheersing deze al snel weer laten varen. Bijna de helft geeft aan dat zij een coach of buddy missen om hen te motiveren en ondersteunen; daardoor ontbreekt ook het sociale gedeelte van de goede voornemens. 28 procent mist snel resultaat en nog eens 28 procent begint eigenlijk gewoon nooit aan hun voornemens, terwijl 23 procent ‘gewoon geen zin’ heeft.

Goede voornemens volhouden? Kan de beautyprofessional helpen?
Het is duidelijk waarom mensen hun goede voornemens al snel weer opgeven, maar dit vertalen naar manieren om vol te houden is nog niet zo makkelijk. Jacco Verhaeren voormaling zwemcoach zegt hierover:“Geen enkel probleem om te genieten tijdens de feestmaand, want het lekkere eten en drinken hoort er tijdens de feestmaand gewoon bij. Het gaat er juist om wat je met de overige elf maanden van het jaar doet en dat er in het nieuwe jaar weer een goede start wordt gemaakt. Om goede voornemens te verwezenlijken, is sporten in groepsverband of de hulp van persoonlijke of coach de ideale ondersteuning. Het is belangrijk om te beginnen met een duidelijk plan van aanpak en reële subdoelen te stellen, zodat vooruitgang zichtbaar is, ook als blijvend resultaat veel tijd en moeite kost. En niet alleen ter ondersteuning, ook voor begeleiding en een peptalk ben je bij een coach aan het juiste adres. Hier is misschien een rol voor de beautyprofessional weggelegd?

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
 • 31.01.2014 - 13:38 uur | Hans van Gestel

  Wij signaleren inderdaad een stijgende trend in de beauty branche dat schoonheid een totaal pakket is geworden.
  Uiterlijke verzorging is niet meer los te zien van goed voor je hele lichaam zorgen.
  Gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning.
  Helaas is "ontspanning" niet altijd eenvoudig in onze soms te drukke maatschappij en plegen we roofbouw op ons lichaam.
  Stress door de WHO (World Health Organisation) aangeduid als ziekteverwekker nr. 2.
  En gezonde voeding kost ook tijd en geld om daar consequent mee om te gaan.

  Dit geeft ons als "coach" voor onze klanten wel weer meer kansen op een stijgende omzet in een negatieve trend.