Aan welke werkzaamheden heb jij een hekel?

20.09.2018 | Columns | 263 keer bekeken
Aan welke werkzaamheden heb jij een hekel?

Aan welke werkzaamheden binnen jouw beauty business heb je echt een hekel? Wist je dat het is bewezen dat juist daar het geld en succes verborgen ligt?! Werkzaamheden die jij belangrijk en leuk vindt binnen jouw bedrijf zijn meestal niet te dingen die het meest belangrijk zijn voor het succes van jouw bedrijf.

Zelf vind ik het bijvoorbeeld absoluut niet leuk om de administratie te doen. Toen ik 30 jaar geleden begon als freelancer moest ik alles zelf doen. De facturen, administratie en de belasting. Ik was altijd heel alert op alles. Toen ik het drukker kreeg en er meer klanten kwamen, vond ik het fijn dat ik deze taken kon doorgeven aan de boekhouding. Op deze manier was ik van de vervelende administratie af, maar ik raakte ook het overzicht kwijt. In grote lijnen wist ik wel wat er gebeurde, maar wat exact mijn omzet was, dat was mij niet duidelijk. Mijn kosten en winst waren een geheim geworden voor mij.

Om die reden ben ik me een paar jaar geleden toch gaan verdiepen in de administratie. Ik ben gaan kijken naar de werkelijke omzet, wat mijn kosten waren en hoe ik deze kon verlagen. Het is namelijk erg belangrijk dat jij weet hoe het er met jouw business voor staat. En ook al is het niet leuk, probeer toch om er maandelijks even in te duiken.

Naast de administratie vinden veel ondernemers het ook niet leuk om bezig te zijn met hun social media. Er ligt veel druk op en daarnaast kost het erg veel tijd. Een handige tip: breng structuur aan in je social media en reserveer er tijd voor. Het is het beste om elke dag iets te plaatsen, maar zorg er in ieder geval voor dat je met regelmaat post op jouw kanalen. Zo zorg je voor een connectie met jouw klanten. Maak hiervoor gebruik van handige tools om vooruit te plannen, zodat je in één keer meerdere berichten kan inplannen.

Wil je meer interactie met je klanten? Ga dan eens live! Op deze manier kan je meer vertellen over jouw diensten en ontstaat er direct contact. Zie jij er tegenop om live te gaan? De eerste keer is altijd spannend, maar uiteindelijk went dit en levert het je iets op!

Als jij je verdiept in de dingen waar je een hekel aan hebt, maar het wel gewoon doet, krijg je meer overzicht. Dit zorgt voor meer rust en je ziet dat dit meteen een positief effect heeft op jou en je beauty business!

Tom Sebastian

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren