"2014, It was a hell of a year!"

23.12.2014 | Columns | 1749 keer bekeken
"2014, It was a hell of a year!"

Je kunt je nooit voor de volle 100% voorbereiden op wat komen gaat.


Het begon afgelopen jaar allemaal heel spannend, positief, plezierig en verwachtingsvol. De eerste twee maanden van mijn nieuwe carrière als nagelstylist gingen best goed: mijn certificaten en Nail Award ontvangen van de opleiding allround Nailproffessional en mijn berging aan huis helemaal omgetoverd tot nagelsalon aan huis. Na 12 jaar trouwe dienst kwam mijn functie vorig jaar te vervallen. Voor mij een perfecte aanleiding en duwtje in de rug om mijn eigen salon te openen. Ik was er helemaal klaar voor en begon met modellen om op te oefenen en snelheid te krijgen. Het ging me voor de wind!

Totdat ineens.... begin maart mijn moeder de uitslag van haar onderzoeken kreeg.... longkanker. Wat begon met een klein plekje werd na 6 maanden terminaal... uitgezaaid, einde verhaal. 2014 werd in één klap schokkend, heftig, machteloos, frustrerend, verdrietig en stressvol.

Alles veranderde. Ik kon niet meer zoals gepland al mijn tijd in mijn salon steken. Daar had ik niet op gerekend. Ik had veel ingecalculeerd, behalve de ziekte van mijn moeder en wat dit voor mij betekende. Ik moest mantelzorger worden, haar bijstaan, afscheid nemen.... Mijn salon stond niet meer op nr. 1. Wat betekende dit voor mijn opstart en hoe pak ik dit aan?

Ik heb mijn modellen op de hoogte gebracht en back-up geregeld. Ik heb ze tot een aantal dagen voor mijn moeders overlijden nog kunnen behandelen. Daarna heb ik de dames bijna een maand lang doorverwezen naar een collega, wat ik best eng vond om te doen. Want wat als mijn modellen mijn collega beter en fijner vonden werken (fijn, een beetje onzekerheid kan er ook nog wel bij…)? Maar nadat de grootste hectiek voorbij was, heb ik meteen bij mijn modellen aangegeven weer voor hen klaar te staan.

Ik sluit dit jaar toch positief af met een gevoel van rust, zowel privé als zakelijk. Mijn moeder is rustig ingeslapen en weer bij mijn vader. Ik heb vergeven, afgesloten, afgerond en los gelaten. Op zakelijk gebied heb ik ook wat geleerd. Je kunt je nooit voor de volle 100% voorbereiden op wat komen gaat. Ik heb geleerd dat ik niet alles kan plannen en naar mijn hand kan zetten. Dat ik geen controle heb over.... te veel dingen om op te noemen eigenlijk.

En geduld, ik heb geleerd geduldig te zijn. Klanten komen niet vanzelf. Ons werk wordt grotendeels bekend door mond-tot-mond reclame en dat duurt even. Maar ik ben en blijf positief, heb nu inmiddels een paar vaste klantjes en ik heb geduld.... 2015 wordt mijn jaar!!

Fijne dagen iedereen en een goed, gezond en succesvol 2015.

Saida Kouwenhoven

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (3)

Reageren
 • HELENA ROYAKKERS
  08.01.2015 - 10:18 uur | HELENA ROYAKKERS

  ik wens je veel geluk toe voor elke dag van 2015 voor jezelf en voor je zaak
  Ga ervoor het word beloont !!
  Wie goed doet ontvangt goeds
  Helena

 • Anne Postma
  26.12.2014 - 10:35 uur | Anne Postma

  Een bewogen jaar voor vele onder ons. Een jaar wat we achter ons mogen laten. En fris open minded 2015 beleven

 • Pia Bertens-Zebregs
  23.12.2014 - 21:27 uur | Pia Bertens-Zebregs

  Gecondoleerd met je moeder. Goed geschreven, vanuit je hart. In het leven is inderdaad niet alles te plannen en te regelen. Je hebt het prima ondervangen en toch er geweest voor je moeder. Heel knap. Ik heb waardering en bewondering voor je.