Wat is er leuker dan als creatieve nagelstylist te experimenteren met de trends? De volgende 10 trends worden voorspeld door internationale trendwatchers. Welke trends passen bij je klanten en welke trends zijn een no-go?

Trend 1: Spiegeltje, spiegeltje aan je hand

Pinterest ontploft bijna met deze spiegelende trendnagels. De Mirror Nail, of Chrome Nail, is een trend die jaren geleden al de spotlight pakte. Op de term Chrome Nails is volgens data-experts de afgelopen periode 570 procent vaker gezocht dan op andere nageltermen. Voor het kleurenpalet kun je denken aan zilver, grijs, roségoud, goud en brons, maar ook blauw, groen en roze.

Trend 2: Zoete pasteltinten

Tijdens een zwoele zomer mag de pasteltrend uiteraard niet ontbreken. Lief, zacht en onschuldig. Kies voor babyblauw of -roze, perzik, lila of zachtgroen.

Trend 3: Ombre

Een blijvertje voor de zomer van 2017: de ombre-look. Zet bijvoorbeeld een fading vanuit de nagelriem of de vrije rand en ga voor lieflijke pastels, felle neonkleuren of een combinatie.

Trend 4: Kleur van het jaar: groen

Pantone roept groen uit als kleur van het jaar 2017. Denk aan appeltjesgroen, limoengroen, maar ook de kleur van avocado, peer, paprika en druiven.

Trend 5: Grafisch minimalisme

Gezien op de catwalk van mode-icoon Balenciaga: grafische nagels op een minimalistische manier. Hierbij kun je denken aan een paar simpele lijnen, driehoekjes of vierkantjes op een effen kleur. Geen ronde nail art-vormen in 2017, maar strak en recht.

Trend 6: Melkachtig nude

Ook deze trend zet gewoon door dit jaar: kort of lang met een naturel kleur. Geef de nagels een melkachtige, delicate, neutrale perzik-, bruin- of rozetint.

Trend 7: Coffin Nails

Kylie Jenner zette de trend in 2016 en ook in 2017 blijft deze nagelvorm populair. De Coffin Nail staat ook wel bekend als Ballerina. De vorm lijkt op Almond, loopt spits toe maar is vlak (plat) aan de vrije rand.

Trend 8: Nail Tattoos

Illustraties op de nagels zijn een absolute hit komend seizoen. Denk bijvoorbeeld aan lieveheersbeestjes, bloemen, fruit, hartjes. Kortom, alles wat bij de zomer hoort. Je kunt speciale stickers gebruiken of zelf aan de slag gaan met je nail art-materialen.

Trend 9: Diepzwart en rood

Ben je niet zo van de lieflijke pastels? Dan is deze trend een uitkomst: diepzwart of rood. Deze lente/zomer kiezen we wel massaal voor glans!

Trend 10: Elegante amandelvorm

Een aantal jaar geleden was de korte, natuurlijke nagel een absolute hit. In 2017 mag je, gelukkig!, weer kiezen voor verlengingen met acryl of gel. Vijl de nagels in een ronde, elegante amandelvorm: dé trendvorm van 2017.

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten