Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Er bestaan diverse soorten peelings waaronder mechanische peelings (scrub, microdermabrasie) en chemische peelings.  Bij een chemische peeling wordt de huid behandeld met een chemische stof waardoor de bovenste laag van de huid afsterft en je  een frissere, strakkere en jonger ogende huid krijgt. Stoffen die hiervoor gebruikt worden zijn glycolzuur, salicylzuur of het iets agressievere trichloorazijnzuur (TCA). Niet alle peelings mogen echter door de schoonheidsspecialist worden toegepast. Zo mogen de zwaardere chemische peelings uitsluitend uitgevoerd worden door een deskundige therapeut of arts.

Welke peelings zijn er?

Oppervlakkige peelings zijn peelings die jij mag toepassen in jouw salon. Deze peelings kun je gebruiken voor structuurverfijning in het gezicht. Daarnaast kun je er pigmentstoornissen en mee-eters mee behandelen. Oppervlakkige peelings zijn

  • glycolzuur (tot 35%)
  • melkzuur
  • TCA (trichloorazijnzuur) tot 20%

Diepere peelings dringen dieper door in de (leder)huid en zo wordt er een grotere huidlaag afgeschuurd. Deze peelings hebben een hogere concentratie van glycolzuur (tot 35%) of TCA (meer dan 25%). Deze peelings mogen echter uitsluitend door therapeuten en dermatologen worden toegepast, omdat bij onzorgvuldig gebruik ernstige huidbeschadigingen kunnen ontstaan.

Effect van een peeling

De vale, vermoeide of droge huid kun je met een peeling een flinke oppepper geven. Na verwijdering van een huidlaag ontstaat er een ‘nieuw’ huidlaagje. Daarnaast wordt de doorbloeding gestimuleerd. Zo ontstaat een frisse, strakkere en jonger ogende huid. De behandeling kun je op ieder huidtype toepassen, maar niet op een verslapte huid en de acnehuid. Gebruik op deze huiden liever een lysing, een peeling zonder korrel die je niet rond hoeft in te werken met je handen of een apparaat. De verslapte huid kan hier namelijk meer door verslappen en bij de acnehuid worden op deze manier ontstekingen in de hand gewerkt.

De tarieven voor een peeling zijn circa 40 tot 50 euro voor 20 minuten. Het is belangrijk dat jij als schoonheidsspecialist ook een goed peelingproduct opneemt in je assortiment. Kijk daarom bij verschillende merken en bekijk met welk product jij het fijn vindt om te werken.

Comments


Gerelateerde artikelen