Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Ga je hardlopen in de ochtend? Of vanmiddag naar het strand? Wil jij weten hoe jij je huid kunt beschermen? Doe dit snel en makkelijk met het Zonadvies op Maat, dat gelanceerd is door het Huidfonds.

Het Huidfonds heeft samen met Weerplaza en de opleiding Huidtherapie van de Hogeschool Utrecht gewerkt aan een online tool die op basis van huidtype, activiteit, tijdsduur en UV-kracht een persoonlijk zonbeschermingsadvies voor Nederland samenstelt. Het Huidfonds wil hiermee een breed publiek voorlichten over de juiste zonbescherming ter voorkoming van huidkanker.

Huidkanker in Nederland
De meest voorkomende vorm van kanker in Nederland is huidkanker en helaas neemt het aantal mensen met huidkanker toe. Jaarlijks wordt bij bijna 70.000 mensen huidkanker ontdekt en dit aantal zal naar verwachting verder toenemen. Huidkanker kan in verschillende vormen voorkomen. Bescherming tegen de schadelijke invloeden van zonlicht kan helpen om huidkanker te voorkomen.

Het Zonadvies op Maat vind je hier: https://www.weerplaza.nl/weerwidgets/


Over het Huidfonds
Het Huidfonds is een erkende goededoelenorganisatie die het belang van een gezonde huid onder de aandacht wil brengen. ‘Hou van je huid, zorg voor je huid’ is de boodschap die wij uitdragen. Om onze missie te volbrengen heeft het Huidfonds drie belangrijke doelstellingen voor ogen:

  • Voorkomen van huidaandoeningen door voorlichting;
  • Verbeteren van de zorg voor mensen met een huidaandoening;
  • Acceptatie van de huid die ‘anders’ is.
0

Reacties

  1. Ik wist niet eens dat het aantal mensen met huidkanker toenam. Dit is zeker een probleem die we niet moeten onderschatten. Prima dat er een artikel hierover werd geschreven en waar je ook tips kunt vinden om huidkanker te voorkomen. Dank je voor het delen van zulke ontwikkelingen. Ga zo door!

    0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen