Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Vandaag de dag kun je als zzp’er niet meer zonder een eigen website. Met een website word je makkelijker gevonden en kom je een stuk professioneler over. Zelf je website bouwen is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Met onderstaande tips weet je precies waar een website aan moet voldoen.

Het systeem
Voor je aan de slag kunt, moet je jezelf eerst afvragen welk systeem je wilt gebruiken. Er zijn tegenwoordig erg veel systemen, WordPress, Drupal en Wix zijn erg populair en gebruiksvriendelijk. Volgens expert Thijs Verhoeven is maar liefst 19 procent van alle websites gemaakt via WordPress. Hierdoor ontwikkelt dit systeem erg snel en is het een voorloper op andere systemen. 

Lay-out
Hoe gaat je website eruitzien? Om dit te bepalen is het handig eerst een schets te maken op papier. Waar komen de stukken tekst te staan? Waar komt de foto van jouw salon? Op papier kun je dit makkelijk uitproberen. 

Kies een template
Een template is als het ware een kant en klare lay-out die je naar jouw wensen kan aanpassen. Kijk voor je er een kiest wel eerst of het template ook geschikt is voor smartphones en tablets. Anders ziet je website er niet mooi uit wanneer iemand hem op zijn mobiel bekijkt. Op themeforest.com kun je veel templates vinden waar meteen bij vermeld wordt of het wel of niet geschikt is voor mobile devices.

Foto’s
Beeld is een van de meest belangrijke en bepalende factoren voor een website. Zorg dus allereerst dat je foto’s gebruikt van hoge kwaliteit. Daarnaast moeten de foto’s ook relevant zijn en passen bij jou als zzp’er. Als visagiste kun je bijvoorbeeld een aantal van jouw werken laten zien. 

Leesbaarheid
Naast dat je teksten duidelijk geschreven moeten zijn, is het van belang dat de tekst leesbaar is. Een donkere achtergrond met witte letters is voor sommige mensen lastig te lezen. Met een lichte achtergrond met een donkergrijze tekst zit je al snel goed. Kies daarnaast ook niet voor knalroze gekke letters, maar gebruik een simpel lettertype in de grootte 11, 12 of 13.

Trends
Net als de beauty wereld zijn ook websites erg gevoelig voor trends. Momenteel worden er weinig felle kleuren gebruikt, maar vooral pastel en natuurlijke tinten. Het design blijft erg flat zoals je bij Apple en Microsoft veel ziet. Ook de onepagers blijven een trend. Op deze sites hoef je alleen maar naar beneden te scrollen om alles te bekijken. 

Dit artikel is geschreven door Robin de Jong, redactrice ZZP Servicedesk.

Comments


Gerelateerde artikelen