Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Vandaag is het Internationale Mannendag. En ik heb een salon speciaal voor mannen. Waarom ben ik dat gestart? Omdat ik erachter kwam dat op veel plaatsen mijn vrouwelijke collegae niet altijd blij zijn met mannen in hun salon. Ze zijn er eigenlijk bang voor. Hoe komt dat nu toch? Volgens mij, weten ze niet altijd hoe een man in elkaar steekt en hoe ze er mee om moeten gaan. Ik denk dat we elkaar een beetje moeten helpen en schets daarom hieronder drie korte situaties met tips, ik hoop dat je er wat aan hebt.

Hoe ga je om met verkeerde bijbedoelingen?

Het is natuurlijk van de gekke dat een man afspreekt voor een gezichtsbehandeling en massage en er meteen seksistische opmerkingen bij maakt. Dit herken je eigenlijk al bij het maken van de afspraak. Als hij dan ook nog erg gejaagd praat en meteen onmiddellijk en à la minute een afspraak wil, moet je daar niet intuinen. Ga op je eigen gevoel af in deze. Zeg dat je vol zit op dit moment, en maak een afspraak voor volgende week. Want het kan ook gewoon een echte klant zijn zonder bijbedoelingen. Je hebt dan in ieder geval de tijd om ervoor te zorgen dat er een collega in de salon is of anders je vader, moeder of man zodat je niet alleen bent. Voor je eigen gemoedsrust.

Wat een… hunk?

Voor een massage moet je je omkleden. Terwijl hij dat doet, kan jij beter zelf wat gaan opruimen of bijvoorbeeld iets schoonmaken. Er is altijd wel wat te doen en dan ga je tenminste niet stiekem gluren (want het kan best een hele knapperd zijn!) en voelt hij zich meer op zijn gemak. Begrijp goed dat het ook best een uitdaging is voor de gemiddelde man. Hij kan zelf nerveus zijn en sommige mannen kunnen dan een erectie krijgen als ze nerveus zijn. Dat is normaal bij mannen en als het gebeurt wil dat niet zeggen dat hij meteen iets van jou wil. Nee echt, dit kan je het beste gewoon negeren. Stap desnoods even naar buiten voor een paar tellen.

Hoe geef ik massages aan een man?

Voor wie het niet weet, nooit doet of nog twijfelt…
Ik laat zelf altijd mijn klant op zijn buik op de massagetafel plaatsnemen en begin met een handoplegging, zodat hij al vast kan wennen. Heb je altijd koele handen, houd ze dan even onder de warme kraan en warm ze op (dat raad ik trouwens aan bij elke klant, dus zeker ook bij vrouwen). Ik leg daarna een kleine handdoek op zijn rug, waardoor hij verder kan ontspannen. Daarna begin ik aan de massage met warme olie of iets anders warms. Ik doe de hele achterzijde, inclusief de billen (!) maar dat bepaal je uiteraard voor jezelf. Voor het omdraaien, til je net als altijd de handdoek aan één kant op waardoor je die voor je eigen ogen houdt en vraagt hem om te draaien. Je bedekt gewoon meteen de voorzijde. Als een man jou eenmaal vertrouwt voor zijn massage, is de kans groter dat hij bij je terugkomt.

En jij? Heb jij nog goede tips voor mij of andere vrouwen die mannen verwelkomen in hun salon?

Dit artikel is geschreven door Eric van Hulten, eigenaar schoonheidssalon voor mannen waar vrouwen ook welkom zijn.

Comments


Gerelateerde artikelen