Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een paar weken geleden was ik op een schrijfweek; zeven dagen in een mooi klooster met ondernemers en een bomvol lesprogramma. De groep aanwezigen droomde allemaal over het schrijven van hun eigen boek. In 2010 heb ik een holistisch behandelprogramma ontwikkeld en momenteel werk ik aan een boek hierover, vandaar dat ik hier naartoe ben gegaan.

Sommigen hadden hun boek al bijna af, anderen waren net begonnen. Vol ideeën gingen we aan de slag, blij en opgewekt, we wisten zeker dat we de wereld iets te melden hadden. En toen was het woensdag, halverwege de week, chagrijnige gezichten bij het ontbijt, tranen bij de lunch, weinig deelnemers zagen het nog zitten. Wat hadden we eigenlijk te vertellen? Alles is tenslotte al een keer gezegd!

Opgeven?

Mijn stemming trok weer bij tijdens een wandeling in de weilanden. Terwijl het licht door de wolken scheen zag ik een vergelijking met de natuur. Wat als die boom denkt: “Alweer lente, ik heb al zo vaak mijn bloesem getoond, daar is ook niets nieuws aan te zien”, en iedere boom om mij heen zou hetzelfde denken…

Eén schrijver vertelde later over zijn geflopte boek en zijn bestseller. Hoe zijn totaal niet door het grote publiek gewaardeerde boek voor één man van heel grote betekenis was geweest. Het verschil had gemaakt in het leven van één man en dat dit dé stimulans was geweest om door te schrijven. Wat als hij gestopt was? Zijn volgende boek was een mega succes.

Keerpunt

Tijdens het speuren op Google om onderzoek te doen, overviel me gisteren hetzelfde gevoel als in de schrijfweek. Wat heb ik nog toe te voegen aan al het aanbod dat er is? En toen kreeg ik een email van een cliënt. Mijn support had haar doen beslissen om definitief voor zichzelf te starten, na 40 jaar in een verkeerde baan te hebben gezeten, durfde ze nu de stap zetten.

Het is echt zo, alles is al gezegd maar de combinatie van wie je bent, je eigen unieke energie, maakt dat je het verschil kan maken in iemands leven… en wat is het een uitdaging om hier zelf in te blijven geloven?! Al die inspirators op het world wide web, bij wie alles klopt, maken het soms nog lastiger, het succes dat ze uitstralen lijkt soms zo ver weg van mijn en misschien jouw werkelijkheid.

Toen ik vanochtend aan het worstelen was met mijn internetverbinding, ik op mijn buik lag tussen de stekkers, draden en het stof, de stroom uitviel terwijl mijn dochter haar OV moest opladen… was ik erg blij dat ik weer een dag vol lieve cliënten heb staan. Ondernemende vrouwen die allemaal af en toe niet weten wat, hoe en waar hun verhaal over gaat. Die hun eigenaardigheden en pigmentvlekjes met liefdevolle aandacht bekijken en er hun eigen schoonheid in herkennen.

Een oefening voor jou

Herken jij dat gevoel, dat je soms heel gedreven aan iets begint en halverwege het project denkt, is dit nu eigenlijk allemaal wel zo bijzonder wat ik hier aan het doen ben?

Ik kreeg na mijn schrijfweek wat interessante oefeningen onder ogen om meer zicht te krijgen op wat mijn dienst nou eigenlijk bijzonder maakt. Ik wil ze graag met je delen:

1) Vraag aan 10 van je beste klanten wat ze heel graag van jou willen weten. Met de vragen van je cliënten kun je vast een aantal interessante blogberichten of social media posts maken. Ook geeft het je een beeld van hoe je cliënten jou zien, en wat jou interessant maakt in hun ogen.
2) Vraag vijf mensen in je omgeving om de vijf beste eigenschappen van jou te benoemen. Als je de feedback retour krijgt, weet je gelijk weer waarom mensen je zo leuk vinden.
3) Bekijk onderstaand motiverende filmpje. Je kunt je droom leven!

Mijn top drie talenten zijn: ondernemend, sfeermaker, empatisch. Ik daag je graag uit! Wat zijn jouw talenten?

0

Reacties


Gerelateerde artikelen