Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Bijna iedereen heeft ze wel zo aan het begin van het nieuwe jaar: goede voornemens. Meer bewegen, gezonder eten en stoppen met roken staan jaar in jaar uit in de top tien. Ook op zakelijk gebied nemen we ons voor om dingen op een andere manier aan te pakken, nieuwe initiatieven te ontplooien of misschien toch personeel in dienst te nemen. Niet om je meteen te ontmoedigen, maar nog niet een derde van al die goede voornemens blijft overeind. Waarom? Omdat ze niet altijd realistisch zijn, maar vooral omdat we er niet 100% achter staan. Maar welke zakelijke goede voornemens verdienen het wél om waargemaakt te worden?

Realiseer je plan(nen)!

Als je al een tijdje met een goed plan of idee loopt, dan is 2018 het jaar om het te realiseren. Plannen die in je hoofd blijven spoken verdienen het om er iets mee te doen. Bij iedere verandering of vernieuwing krijg je ongetwijfeld te maken met tegenslagen en hobbels op de weg, maar laat je daar niet door weerhouden. Het is eigenlijk helemaal geen ingewikkeld proces: maak een planning, tref je voorbereidingen en voer het uit! 

Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieubewust zijn en duurzaamheid op de werkvloer zijn al jaren een speerpunt. Je wilt niet achterlopen, maar ook geen dure investeringen doen? Dat hoeft ook niet! Met een paar eenvoudige tips zet ook jij in op duurzaam ondernemen. Zonnepanelen zijn niet voor iedereen weggelegd, maar groene stroom is zo geregeld. Vraag ernaar bij je energieleverancier. Je schenkt je klanten dagelijks vast een lekker kopje koffie. Waarom dan geen fairtrade koffie? Schoonmaken moeten we allemaal, dus waarom dan niet met milieuvriendelijke reinigingsproducten? Biologisch afbreekbare producten hoeven echt niet duurder te zijn dan de synthetische versie, dus snel overschakelen! Heb je een stukje groen om je salon? Voorzie dan een stukje grond van wilde bloemen. Een mooie actie om iets bij te dragen aan de biodiversiteit in je regio. 

Balans tussen werk en privé

Je hoort het maar vaak genoeg: ‘mijn werk is mijn hobby’. En wat een mazzel heb je dan met zo’n leuke baan. Het is fijn om het soort werk te doen waar jij en je klanten blij van worden. Maar daardoor werk je waarschijnlijk wel steeds meer en vaker in privétijd. In bepaalde drukke periodes is dat prima, maar de balans tussen werk en privé is belangrijk voor je eigen gezondheid. Vergeet af en toe dat je ‘onmisbaar’ bent voor je bedrijf  en je klanten. Maak meer tijd vrij voor je partner, je kinderen, je vriendschappen of je hobby’s. En bovenal: plan minstens eens per maand, maar het liefst eens per week wat tijd voor jezelf. 

Zakelijke coaching

Het gaat goed met je bedrijf, maar je wil niet stil staan. Blijf altijd op zoek naar het realiseren van meer groei en verder professionalisering. Optimaal en effectiever kunnen functioneren, jezelf of je team beter om leren gaan met stress, je persoonlijke energie leren bewaken of je prioriteiten beter leren bepalen? Dan ben je bij een zakelijke coach in goede handen. Voor al dit soort uitdagingen begeleidt, ondersteunt en adviseert een zakelijke coach je. Je kunt een hoop alleen, maar dat hoeft niet altijd! 

Comments


Gerelateerde artikelen