Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Vitamine A wordt afgebroken door het blauwe licht?

Retinol is de vorm waaronder vitamine A wordt getransporteerd en is één van de meest krachtige en populaire ingrediënten voor het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en pigmentatievlekken. Het stimuleert de celvernieuwing waardoor je een stevigere, gladdere en egale huid hebt. Daarnaast kan retinol ook helpen om de tekenen van acne te verminderen. Maar vitamine A wordt door blootstelling aan de zon en blauw licht afgebroken.

Wanneer de huid vier uur per dag blootgesteld wordt aan blauw licht, kan dit al meer schade veroorzaken dan 1 uur per dag onbeschermd zonnen. Als je dan weet dat we gemiddeld 6 uur achter een scherm spenderen…. We hebben vitamine A juist nodig om de huid gezond en soepel te houden. Door de afbraak van vitamine A droogt je huid uit en krijg je sneller rimpels en pigmentvlekken. Dit zijn de zogeheten ‘screen face-verouderingstekenen’.

Germaine de Capuccini ontwikkelde exclusief Excel Therapy O2 met Life Cytoxygen (zuurstof), combinatie van Bio-Compatibele Polysachariden (drievoudig anti-pollutieschild) en Blue Light Block, het nieuwe innovatieve ingrediënt. De huid herwint aan stevigheid, elasticiteit, wordt beschermd tegen glycatie en voorkomt de verschijning van hyperpigmentatie. Om je ogen te beschermen kan je ook gebruik maken van een bril met blue light block.

Extra tip: vitamine A haal je voornamelijk uit producten die vet bevatten, zoals smeer- en bereidingsvetten, vis, vlees, noten en melkproducten.

Let op! Gebruik vitamine A om reacties te voorkomen en gebruik niet bij zwangerschap of borstvoeding.

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen