Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De Make-Up Award van 2018 is gisteren bekend gemaakt op de Main Stage van het Beauty  Trade Festival. De concurrentie was dit jaar enorm groot maar de jury vond de unicorn-creatie van Magdalena Jaworska uit Den Haag het best. De prijs geldt als de hoogste onderscheiding voor visagisten in de Benelux.

Er zijn acht finalisten geselecteerd op basis van hun ingezonden foto’s. De deelnemers hebben hun creativiteit verwerkt in het thema van dit jaar: ‘Vrij werk, dat ben jij!’ Op de catwalk in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens het Beauty Trade Festival moesten de kandidaten live binnen een uur hun creatie neerzetten. De vakjury keek direct over hun schouder mee. Er werd voornamelijk gelet op techniek, creativiteit, hygiëne en de totaalpresentatie. Magdalenas creatie van een verassende eenhoorn viel op. Mede door haar model Aaron. Hij was namelijk het enige mannelijke model van de wedstrijd.

Er werden nóg twee Awards uitgereikt. De Public Choice Award was voor Annemieke Tip. Dat is niet zo gek gezien de commotie van afgelopen dagen. Door de kleurkeuze in haar visagie (zwart-wit) werd ze via social media beticht van racisme. Het publiek liet echter door overweldigend aantal stemmen weten dat haar werk gewaardeerd wordt.De Talent Award is de prijs voor visagie-studenten. Deze werd gewonnen door Fatima Ribeiro. 

De Make-up Awards wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Foundation, Beauty Trade Professionals, Care Cosmetics, Tentoo, UNG Cosmetics en Visavi.

Comments


Gerelateerde artikelen