Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Kimberly van Hoorn uit Axel is de winnares van de Make-up Award 2014. De prijs geldt als de hoogste onderscheiding voor visagisten in de Benelux en de winnaar van de Make-up Award vertegenwoordigt Nederland tijdens de International Make-up Championship.

Op basis van ingezonden foto’s met als thema ‘Art of the Century’ zijn onlangs de beste inzendingen genomineerd. Tijdens de showfinale op 30 maart in de Utrechtse Jaarbeurs maakten deze visagisten hun creaties live op het podium. Nederlands’ bekendste visagist Mari van de Ven, choreograaf Marc Forno, fotograaf Stefan Ammerlaan, visagistes Tine van Oorschot en Judith Doodeman jureerden live op de bühne. Kimberly ontving op alle criteria unaniem het hoogste aantal punten van de vakjury. Er werd gelet op techniek, creativiteit, hygiëne en de totaalpresentatie. De show werd gepresenteerd door Mirella van Markus.

 

Na afloop van de wedstrijd gaven de heren van LA the Voices een spectaculair miniconcert samen met ‘Dinnershow’s leading lady: Erica Yong’. Aansluitend vond de uitreiking van de 15e Make-up Awards plaats. Voordat bekend werd gemaakt dat Kimberly de meeste punten van de vakjury had gekregen, werd de ‘Talent Award’ uitgereikt aan Emmy Klomp van het ROC in Amsterdam. ‘Most influential Make-up Artist of her time’ Ellis Faas werd geëerd om haar internationale carrière als make-up artist en nam de Oeuvre Award in ontvangst.

Naast de Make-up Award 2014 werd ook de Public’s Choice Award uitgereikt. Er zijn ruim 11.000 stemmen uitgebracht via de website van de Make-up Awards en via Facebook. De Belgische Esra Sevencan ontving de meeste stemmen van het publiek en nam de Public’s Choice Award mee naar België.

Comments


Gerelateerde artikelen