Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Heb jij ook altijd het gevoel dat je in gevecht bent met je to do-lijst? Ze lijken zo handig, maar in werkelijkheid zorgen ze vaak voor stress. Dat is nergens voor nodig. We geven je 5 tips om met je to do-lijst te werken.

1. To do’s afvinken

Zie je to do-lijst als een tool, die je op de manier gebruikt zoals jij dat fijn vindt. Je hoeft niet iedere avond alle to do’s afgevinkt te hebben. Dat kan ook helemaal niet; sommige zaken vergen nu eenmaal meer tijd. Als je beseft en accepteert dat er altijd wel dingen op je lijst zullen staan, dan zul je al iets meer rust ervaren.

2. Geheugensteuntje

Niets is in steen gebeiteld; zie het dus als een continu veranderende lijst, die je helpt om je werkzaamheden gestructureerd uit te voeren. Die lijst is het geheugensteuntje voor taken die opgepakt dienen te worden.

3. Niet dagelijks, maar wekelijks bijwerken

Ga niet iedere dag aan de slag met de lijst, maar werk ‘m wekelijks bij. Daardoor zie je ook ineens dat je veel hebt bereikt. Bewaar eerdere lijsten, zodat je ziet dat je grote stappen maakt.

4. Structuur van de to do-lijst

Wat de structuur van de lijst betreft: het werkt het fijnst als je werk- en privézaken op aparte lijsten zet. Zo kun je de balans tussen die twee ook beter bewaken. Onder werktijd pak je dingen van je werklijst op, ben je vrij dan is het tijd voor privétaken.

5. Schrijf details op je to do-lijst

Door taken zo gedetailleerd mogelijk op te schrijven, kom je al tijdens het maken van je to do-lijst op ideeën en wordt het uitvoeren makkelijker. Als je kort iets neerkrabbelt, dan moet je tijdens de uitvoering eerst weer in je geheugen graven waar die to do ook alweer over ging.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen