Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Lange, volle wimpers, welke vrouw wil dat nu niet? Natuurlijk, er is mascara… Maar zou het niet geweldig zijn als er een wondermiddel was waarmee je die felbegeerde onvergetelijke oogopslag zonder dagelijks gebruik van mascara kon krijgen? Wimpergroeimiddel is hét antwoord op die vraag – of toch niet?

De aantrekkingskracht van wimpergroeimiddel 

Een onweerstaanbare oogopslag is voor veel vrouwen een begeerlijk uiterlijk kenmerk. Lange, volle wimpers dus, die de aandacht trekken en de ogen extra tot hun recht laten komen. Maar wat nu als je van nature niet gezegend bent met dit soort wimpers? Allereerst is er dan natuurlijk mascara, in vele soorten en prijsklassen. Maar mascara moet iedere dag worden aangebracht én weer worden verwijderd; een klusje waar niet iedere vrouw dol op is! Is wimpergroeimiddel dé oplossing? Dat valt nog te bezien… Sowieso zijn er alternatieven mogelijk: hierbij kan gedacht worden aan individuele wimperverlenging, wimperextentions en permanente make-up. Al deze methodes brengen een eigen kostenplaatje met zich mee en moeten bovendien met een bepaalde regelmaat herhaald worden. Een wimpergroeimiddel klinkt in dat licht bekeken wel erg aantrekkelijk!

Bijwerkingen van oogdruppels

In 2010 introduceerde een bekend cosmeticamerk een product dat belooft de wimpers langer en voller te maken. De werkzame stof in dit ‘wimpergroeimiddel’,bimatoprost, werd oorspronkelijk gebruikt in oogdruppels voor mensen met een te hoge oogdruk. Bij toeval ontdekte men dat de gebruikers van de druppels mooiere wimpers leken te krijgen. De haargroeicyclus zou erdoor verlengd worden, zodat de wimpers tijd krijgen om dikker te worden en minder snel uitvallen, waardoor er tegelijkertijd meer wimperharen zijn.

Het serum breng je dagelijks met een kwastje aan op de wimpers; na een paar maanden is het optimale resultaat bereikt. Wel moet het wimpergroeimiddel ook daarna worden aangebracht; als de haarzakjes niet meer gevoed worden met het werkzame bestanddeel van het middel, zullen nieuwe wimperharen weer minder dik en donker zijn.

Haar op vreemde plekken

Het gebruik van het genoemde wimpergroeimiddel kan wel minder leuke bijwerkingen hebben. Wildgroei van de wimpers bijvoorbeeld! Ook roodheid, jeuk en hyperpigmentatie  komen voor, net als ongewenste haargroei als het middel in contact komt met andere delen van de huid. En er bestaat zelfs een kleine kans op hoornvliesontsteking, wat blindheid kan veroorzaken.

Er is inmiddels een heel scala wimpergroeimiddelen op de markt. Stuk voor stuk beloven ze die zo felbegeerde oogverblindende oogopslag – tegen consumentenprijzen die uiteenlopen van zo’n 10 tot 95 euro. Fabrikanten zijn uiteraard enthousiast over hun product en op internet zijn veel verhalen te vinden van positieve gebruiksters. Toch is het goed om je klanten ook te vertellen dat er bijvoorbeeld dermatologen zijn die sceptisch zijn over een dergelijk wondermiddel. Voor de prijs van een duur wimpergroeimiddel kun je heel wat kwalitatief hoogwaardige mascara’s kopen die onmiddellijk resultaat opleveren – maar natuurlijk maakt ieder daarin eigen keuzes. 

0

Reacties


Gerelateerde artikelen