Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een werkstof in een crème of serum is effectiever als deze de diepere huidlagen kan bereiken. Dit kan met behulp van iontoforese. Deze methode komt oorspronkelijk uit de medische sector. Het is een toedieningsvorm voor geneesmiddelen waarmee hoge concentraties van een medicament door middel van een lichte, haast onvoelbare stroom door de huid getransporteerd worden (transdermaal). Niet alle werkstoffen zijn ioniseerbaar.

Hoe werkt iontoforese?
In de schoonheidsbranche wordt er bij iontoforese (ook ionisatie genoemd) gebruik gemaakt van gelijkstroom. Gelijkstroom wordt geleverd door een gelijkspanningsbron. Het kenmerk van deze bron is dat de twee polen waartussen de gelijkstroom vloeit een vaste polariteit hebben. Gelijkstroom vloeit per definitie van de positieve (+) naar de negatieve pool (-). De elektronen vloeien overigens in de tegengestelde richting. Als de werkstof op de huid is aangebracht zorgt de gelijkstroom er voor dat het van de ene elektrode naar de andere wordt getrokken. 

Als de werkstof positief geladen is, dan gebruik je de positieve pool (anode) als actieve pool en is de negatieve pool (kathode) de tegen-elektrode. Bij een negatief geladen werkstof werkt het precies andersom. Je kunt zelf niet vaststellen of een werkstof elektrisch geladen is of niet. Daarom zal de leverancier de polariteit van de werkstof duidelijk op de verpakking moeten vermelden.

Bij het insluizen van de werkstoffen is het belangrijk dat je rustig werkt, zonder de elektrode stil te houden. De stroom moet de tijd krijgen om de werkstof in de huid te sluizen.  Je legt de actieve elektrode op de huid, om daarna de stroom op te laten lopen. Zodra de stroom loopt, beweeg je de elektrode heel langzaam over de huid. Als de klant een lichte prikkeling voelt dan kun je op die stand de werkstof insluizen.

Bekijk hier een filmpje van een gezichtsbehandeling met iontoforese.

 

Comments


Gerelateerde artikelen