Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Uit eerder onderzoek van ProVoet (2011) bleek dat 8 op de 10 werkenden die hun voeten belasten tijdens het werk kampen met voetklachten. Daarvan zou slechts een kwart een bezoek brengen aan de pedicure of medisch pedicure. Recent onderzoek toont aan dat pedicures en medisch pedicures meer werkenden in hun praktijk treffen, maar vaak pas als klachten in een verder stadium zijn. Daarom zet brancheorganisatie ProVoet de campagne ‘Voeten en Werk’ in om preventief bezoek aan de pedicure en medisch pedicure te stimuleren.

Hoewel er dus een stijgende lijn zichtbaar is  in het aantal werkenden dat de weg naar de pedicure en medisch pedicure vindt (recent onderzoek onder 198 pedicures en medisch pedicures), is professionele voetverzorging nog niet als vanzelfsprekend geïntegreerd. Daarom brengt brancheorganisatie ProVoet het belang van goede voetverzorging voor werkenden onder de aandacht. “Werkend Nederland moet een bezoek aan de pedicure en medisch pedicure niet langer zien als noodzakelijk kwaad bij pijnlijke klachten, maar als een preventief hulpmiddel om goed te kunnen functioneren”, aldus Nathalie Klopman van ProVoet. “Het regelmatig laten checken van je voeten hoort erbij om je voeten gezond te houden, waardoor je op een prettige manier je werk kunt blijven doen. ”

Om deze bewustwording te creëren, introduceert ProVoet een ludieke campagne: ‘Voeten en Werk met de gratis voet-APK’. “Je auto laat je tenslotte ook preventief keuren om ingrijpende mankementen te voorkomen. Dat zou ook voor je voeten verstandig zijn”, aldus Klopman. De komende maanden zal de campagne door heel Nederland klinken. Werkenden kunnen zich aanmelden voor een voet-APK (gratis voetencheck) op www.VOETAPK.NL bij een pedicure of medisch pedicure in de buurt.

Medisch pedicure Margo uit Rotterdam verklaart: “We zien steeds meer werknemers in onze praktijk, zoals bouwvakkers, zorgmedewerkers en winkelpersoneel. Mensen met een staand/lopend beroep, wat veel vergt van de voeten. Dat uit zich onder andere in voetklachten als eelt, kloven, nagelproblemen en likdoorns, maar ook in bijvoorbeeld nek- en rugklachten. Ze maken uit nood een afspraak, omdat klachten dusdanig opspelen dat ze in hun werk belemmerd worden. Maar eigenlijk is het dan al te laat.” Volgens pedicure Janine uit Arnhem  is het van het grootste belang dat mensen binnen intensieve beroepsgroepen hun voeten goed onderhouden: “Juist preventieve voetverzorging is belangrijk. Zo ben je problemen voor of er snel bij. Gezonde voeten dragen bij aan werkplezier en bovendien kan ziekteverzuim worden tegengegaan.”

Reacties

  1. Opmerkelijk om te lezen dat 8 op de 10 mensen kampen met voetklachten door belasting tijdens het werk. Ik heb ook gemerkt dat het belangrijk is om naar een specialist te gaan wanneer je klachten niet over gaan. Zelf ga ik ook regelmatig naar de pedicure om mijn voeten gezond te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Gerelateerde artikelen