Wenkbrauwtransplantatie: de wenkbrauw in één oogopslag

Expertartikelen | 3201 keer bekeken
Wenkbrauwtransplantatie: de wenkbrauw in één oogopslag

Wenkbrauwen geven uitdrukking aan het gezicht. In de loop der jaren zijn er veel trends geweest voor de wenkbrauwen. 20 jaar geleden was een heel dun streepje dé trend, anno 2016 wint de volle wenkbrauw aan populariteit. Helaas wordt niet iedereen geboren met volle wenkbrauwen. Om deze te creëren, kunnen we ze tekenen, verven of tatoeëren, maar we kunnen ook voor een wenkbrauwtransplantatie kiezen.

Voorafgaand aan de wenkbrauwtransplantatie
Bij een wenkbrauwtransplantatie knip je eerst een gebied achter op het hoofd (de krans) kort en scheer je dat gedeelte. Je transplanteert altijd vanuit dit gebied, omdat dit haar officieel lichaamsbeharing is en niet onder invloed van het DHT-hormoon (dihydrotestosteron) kan uitvallen. Hierdoor is een haartransplantatie altijd definitief. Vervolgens verdoof je de huid en verwijder je met een ‘appelboortje’ de haren inclusief haarwortel en huid.

Het transplanteren van de ‘grafts’
Een stukje huid met haren en wortels noem je ook wel een ‘graft’. Deze kan bestaan uit één, twee, drie of soms vier haren. Voor een wenkbrauwtransplantatie verwijder je grafts met één of twee haren om deze zoveel mogelijk op een natuurlijke wenkbrauw te laten lijken. Wanneer je de grafts hebt verwijderd, prik je met een naaldje kleine gaatjes in de wenkbrauw waarin je de grafts terugzet. Dit moet je heel voorzichtig doen, omdat de grafts heel kwetsbaar zijn.

Na de behandeling
Direct na de behandeling ontstaat er over het algemeen een lichte zwelling (oedeem) en zijn er kleine wondjes zichtbaar, zowel in de krans als in het donorgebied. Deze genezen vanzelf. De grafts in de wenkbrauw hebben ongeveer 24 uur nodig om te hechten in de huid; (zware) lichamelijke inspanning kun je daarom beter afraden. Ook na de eerste 24 uur zijn de grafts kwetsbaar; de huid moet herstellen en genezen. Zodra de wenkbrauw genezen is, groeien de nieuwe haren. Na een periode van ongeveer twee tot vier weken vallen de haartjes uit, waarna er een volgende cycles plaatsvindt van de haar. Na ongeveer vier tot zes maanden is het definitieve resultaat zichtbaar.

Nieuwe trend?
Zoals elke haartransplantatie is een wenkbrauwtransplantatie ook een huidtransplantatie, want zonder huid overleeft de haar het niet in het donorgebied. Ook moet de huid goed doorbloed zijn om de transplantatie te laten slagen. Omdat de nieuwe wenkbrauwharen, net zoals haren op het hoofd, blijven groeien, zul je deze af en toe moeten knippen. Maar wellicht worden lange wenkbrauwharen ook wel een trend…

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • 15.07.2016 - 14:17 uur | Dolly de Hond

    Dit lijkt mij geen behandeling voor de schoonheidsspecialist?
    Ook al ben ik zelf VO-er ,dit soort behandelingen woorden in de regel door artsen uitgevoerd , dermatologen en of Chirurgen op dit moment, graag meer info over wie dit gaat uitvoeren.