Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Welke apparatuur is onmisbaar als je een schoonheidssalon wil beginnen? In de moderne schoonheidssalon zijn een loeplamp, een kompreswarmer, apparatuur voor harsen en apparatuur voor dieptereiniging onmisbaar. Vroeger werd er veel gewerkt met het waterdampapparaat (Vapozone) en het borstelapparaat, maar dat is verleden tijd. Tegenwoordig kiezen schoonheidsspecialisten voor andere methoden voor dieptereiniging, bijvoorbeeld voor microdermabrasie. 

Apparatuur voor reiniging van de huid
Een aantal jaren geleden werd in veel schoonheidssalon het  waterdampapparaat (vapozone) gebruikt om de huid voor te verweken om de dieptereiniging gemakkelijker te maken. Daarna werd de huid grondig gereinigd met het borstelapparaat. In verband met de hygiëne moest het borstelapparaat en de borstels na gebruik goed gereinigd worden en regelmatig worden vervangen. Tegenwoordig worden er andere methoden van dieptereiniging gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan microdermabrasie of een lysing. Het gebruik van een vapozone en borstelapparatuur is passé. 

Loeplamp
Als je de huid goed wil bekijken mag een loeplamp niet ontbreken. Welke loeplamp voor jou geschikt is kun je in dit artikel lezen.

Kompreswarmer
Een kompreswarmer is handig om je kompressen en handdoeken op te warmen. 

Harsapparatuur
Er zijn diverse harsapparaten op de markt. Zo zijn er harsapparaten met verwisselbare containers zodat je met meerdere harssoorten naast elkaar kunt werken. Ook zijn er harsapparaten voor harspatronen / harscassettes.

Overige salonapparatuur
Om je te onderscheiden van de basissalon kun je ook kiezen voor andere apparatuur waarmee je specialistische behandelingen kunt uitbreiden. Maar bovenstaande apparaten horen in iedere schoonheidssalon thuis.

Reacties


Gerelateerde artikelen