Welke salonapparatuur heb je nodig in een schoonheidssalon?

Behandeltips | 17191 keer bekeken
Welke salonapparatuur heb je nodig in een schoonheidssalon?

Welke apparatuur is onmisbaar als je een schoonheidssalon wil beginnen? In de moderne schoonheidssalon zijn een loeplamp, een kompreswarmer, apparatuur voor harsen en apparatuur voor dieptereiniging onmisbaar. Vroeger werd er veel gewerkt met het waterdampapparaat (Vapozone) en het borstelapparaat, maar dat is verleden tijd. Tegenwoordig kiezen schoonheidsspecialisten voor andere methoden voor dieptereiniging, bijvoorbeeld voor microdermabrasie. 

Apparatuur voor reiniging van de huid
Een aantal jaren geleden werd in veel schoonheidssalon het  waterdampapparaat (vapozone) gebruikt om de huid voor te verweken om de dieptereiniging gemakkelijker te maken. Daarna werd de huid grondig gereinigd met het borstelapparaat. In verband met de hygiëne moest het borstelapparaat en de borstels na gebruik goed gereinigd worden en regelmatig worden vervangen. Tegenwoordig worden er andere methoden van dieptereiniging gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan microdermabrasie of een lysing. Het gebruik van een vapozone en borstelapparatuur is passé. 

Loeplamp
Als je de huid goed wil bekijken mag een loeplamp niet ontbreken. Welke loeplamp voor jou geschikt is kun je in dit artikel lezen.

Kompreswarmer
Een kompreswarmer is handig om je kompressen en handdoeken op te warmen. 

Harsapparatuur
Er zijn diverse harsapparaten op de markt. Zo zijn er harsapparaten met verwisselbare containers zodat je met meerdere harssoorten naast elkaar kunt werken. Ook zijn er harsapparaten voor harspatronen / harscassettes.

Overige salonapparatuur
Om je te onderscheiden van de basissalon kun je ook kiezen voor andere apparatuur waarmee je specialistische behandelingen kunt uitbreiden. Maar bovenstaande apparaten horen in iedere schoonheidssalon thuis.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (2)

Reageren
 • 05.01.2017 - 11:42 uur |

  Leuk al die verschillende apparaten, maar volgens mij begint het met een betrouwbare en comfortabele behandelstoel waar een klant een hele behandeling prettig en ontspannen kan zitten c.q. liggen. Bovendien moet deze behandelstoel gericht zijn op de ergonomische vereisten voor de behandelde persoon, zodat deze zonder complicaties of opbouw van lichamelijke klachten kan werken.

  Libra Design BV
  Ad van den Heuvel

 • Shantie Prahladsingh
  03.03.2016 - 20:40 uur | Shantie Prahladsingh

  Ik wil graag fotis van de schoonheidssalon apparaturen zien mrt pryzen ..hartelyk dank