Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Je zit misschien nog volop in je zomerritme, maar dit is daarom misschien wel hét moment om te kijken naar de trends van komend seizoen. Zo hebben we de trends in massage even voor je onder de loep genomen. Welke massagetrends ga jij dit najaar toepassen in je bedrijf?

Welke goede ontwikkelingen en trends zijn er allemaal op het vlak van massage? En op welke wijze kun je als beauty professional massage in je beauty-, nagel- of pedicurebehandeling toepassen? We vroegen het aan Mehdi Tajeddin, massage-expert bij Ziyuli Academie en Amice Opleidingscentrum.

Massagewijsheid uit alle windstreken

Massage op een holistische, integratieve wijze te benaderen, is de trend van het seizoen, waarbij zowel Oosterse als Westerse massagemethoden worden gecombineerd. “Oosterse methoden werken zowel op anatomisch als op energetisch niveau. Westerse methoden werken veelal op anatomisch niveau. De combinatie van Westerse en Oosterse massage levert daarmee een optimaal resultaat. Je klant voelt het helende effect op lichamelijk niveau en op een dieper mentaal niveau””, belooft expert Tajeddin. De gedreven massageprofessional van Iraanse afkomst, leert cursisten verder te kijken dan enkel de techniek. De tip is om juist gebruik te maken van alle bijkomende positieve aspecten van massage die van belang zijn voor de innerlijke mens én voor het uiterlijk. ‘Een klant die een massagebehandeling heeft ondergaan en zich goed voelt, straalt dat ook uit aan de buitenkant. Dat is waarom massage zo’n waardevolle aanvulling is voor iedere beautyprofessional’, ervaart Tajeddin.

Schraap je schoon

Een heel specifieke massagetrend waar je in de komende periode punten mee kunt scoren, is de Chinese Gushua massage. “De techniek bestaat uit het schrapen van jadestenen over het lichaam. Tijdens de behandeling komen daarbij de afvalstoffen uit het lichaam naar boven en deze worden direct van de huid geschraapt.” Ook de Japanse gezichtsmassage Kobido (Kobido betekent: pad van de schoonheid) is een voorbeeld van een opkomende massage die goed combineert met Westerse massage- en beautytechnieken. “Hierbij maak je gebruik van drukpunt- en lymfedrainagetechnieken. Het stimuleert een natuurlijke facelift en harmoniseert daarnaast lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau”, aldus Amice Opleidingscentrum.

Als laatste massagetechniek, noemen we toch het al bekende Cupping, omdat die trend nog lang niet over is. Deze ‘zuigtechniek’ trekt giftige stoffen en spierkrampen uit het lichaam. Bovendien optimaliseert Cupping het volledige immuunsysteem, maar ook de orgaanfuncties. Het brengt het lichaam in balans. “Cupping wordt natuurlijk al uitstekend toegepast in de beautysalon: het kan zorgen voor een betere collageenproductie en optimale pigmentatie van de huid. De natuurlijke, frisse uitstraling die de huid krijgt, wordt door veel klanten gewaardeerd.”

Mechanische handen inzetten

Een trend die nog steeds blijft is de massagestoel of het massageapparaat. Ideaal om in te zetten als jij met een andere of ander deel van de behandeling bezig bent. De features van deze mechanische handen zijn de afgelopen jaren verder geoptimaliseerd en de apparaten zijn gebruiksvriendelijker dan ooit. Kies bijvoorbeeld voor het praktische massageapparaat dat weinig ruimte in beslag neemt. Zet ze in bij behandelingen op verschillende lichaamsdelen, zelfs op handen of voeten. Zo kun je je klant op een eenvoudige manier verwennen met een massage als kick-starter of eindontspanning van de beautybehandeling. Ideaal om een pedicureklant tijdens de behandeling lekker te laten ontspannen. Als een cadeautje in de stoel van de klant, terwijl jij een nieuwe set nagels plaatst. Kneden, drukken, Shiatsugrepen en infraroodwarmte doen het werk voor je.

Conclusie: combineren en integreren

Kun je niet kiezen uit de trends? Dat komt goed uit. De conclusie die we in ieder geval kunnen trekken, combineren en integreren is de beste trend voor komend seizoen. Dat is bovendien waarin je je als bedrijf of specialist kunt profileren. Door combinaties te maken van massagetechnieken met beauty- of nagelbehandelingen – en dat kan per klant worden afgestemd – bied je je klant optimaal gemak, genot en resultaat! 

Comments


Gerelateerde artikelen