Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Huidfonds maakt met de website checkjevlekje.nl mensen bewust maken van veranderingen van de huid. Het  grootste deel van de vlekjes in de  huid  zijn onschuldig, maar soms zijn ze een voorloper van huidkanker. Door meer bewustzijn te creëeren, is er meer kans op vroege herkenning. Beautyprofessionals kunnen hier een rol in spelen door de huid van hun  klanten  te monitoren én hen te motiveren zelf naar de website te gaan. 

Educatieve tool
Op checkjevlekje.nl kun je in een paar stappen de vlekjes op je huid checken. Deze check, die ook een educatieve tool is, geeft je inzicht in en informatie over de verschillende soorten vlekjes die je kunt hebben. Het Huidfonds wil hiermee bereiken dat mensen zich meer bewust worden van veranderingen van hun huid en hiermee eerder naar hun huisarts stappen.

Minder aandacht in de winter
Het is winter en de huid wordt bedekt met een warme laag kleding. Hierdoor vallen mogelijke vlekjes op de huid minder op. Veel mensen krijgen in de loop van hun leven vlekjes op hun huid. Vlekjes zijn er in alle soorten en maten en zijn vaak onschuldig. Soms zijn vlekjes echter minder onschuldig en is het (een voorstadium van) huidkanker. Dermatoloog Marc Nahuys: “Hoe eerder huidkanker ontdekt wordt, hoe beter de vooruitzichten zijn. Deze check zou kunnen helpen om onderscheid te maken tussen onschuldige en verdachte vlekken op de huid. Maak altijd een afspraak bij je huisarts wanneer je je zorgen maakt over een vlekje. Dit is vooral belangrijk als het gaat om veranderingen.”

Huidkanker in Nederland
De meest voorkomende vorm van kanker in Nederland is huidkanker en helaas neemt het aantal mensen met huidkanker toe. Jaarlijks wordt bij bijna 70.000 mensen huidkanker ontdekt en dit aantal zal naar verwachting verder toenemen[1]. Huidkanker kan in verschillende vormen voorkomen. Hoe eerder huidkanker ontdekt wordt, hoe groter de kans is om te genezen.

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Gerelateerde artikelen