Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Van 3 t/m 10 oktober is de Week van de Huidtherapie. Deze week geven een groot aantal huidtherapeuten consumenten de kans om gratis advies te krijgen over hun huid. In een persoonlijk gesprek adviseren zij mensen over de beste zorg en het te verwachten resultaat. Als je zelf beautyprofessional bent kun je je klanten doorsturen naar een van de deelnemende huidtherapeuten, zonder verwijzing van huisarts of medisch specialist.

Soms krijg je als beautyprofessional te maken  met patiënten die huidklachten hebben die je zelf niet kunt of wil behandelen. Je kunt deze klanten doorsturen naar een arts of naar een huidtherapeut. De huidtherapeut behandelt mensen met een hulpvraag op het gebied van de gezonde of zieke huid, zoals oedeem, (brand)wonden, littekens, acne, overbeharing, pigmentstoornissen en vaatafwijkingen

De huidtherapeut is als paramedicus opgeleid om de zieke en/ of beschadigde huid te behandelen. Hiervoor is de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie gevolgd aan de Hogeschool Utrecht of de Haagse Hogeschool. De titel ‘Huidtherapeut’ is beschermd en vastgelegd in de Wet BIG, artikel 34.

Comments


Gerelateerde artikelen