Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

In je nagelstudio komen klanten met allerlei verschillende nagelvormen. Sommige mensen hebben van nature puntige nagels, andere juist vierkante en weer een ander amandel- of hazelnootvormig. Maar wist je dat nagelvormen ook iets kunnen zeggen over iemands persoonlijkheid? Doe de test!

Amandelvormige nagels

Een amandelvormige natuurlijke nagel (of ovaal) is eenklassieke vorm en wordt vaak gezien als de ideale nagelvorm. Ben je gezegend met deze vorm dan sta je te boek als een stabiel, eerlijk, kunstzinnig, romantisch en loyaal persoon met een goede smaak die ook nog eens weinig ruzie maakt én een betrouwbare vriend of vriendin is. Omdat je je niet zo snel druk maakt, kun je ook wat laconiek zijn. Personen met deze nagelvorm zijn vaak erg prettig in de omgang.

Brede nagels

Brede en tegelijkertijd korte nagels komen minder vaak voor. Je hebt dan een kritische en nauwkeurige persoonlijkheid. Verder kunnen mensen met deze nagelvorm onrustig en wantrouwend zijn. Aan de andere kant komen deze mensen meestal sympathiek over, kunnen ze zich goed aanpassen en kunnen ze prima werken in een groep of team. Ze hebben bovendien altijd graag mensen op zich heen, want ze zijn liever niet alleen.

Hazelnootvormige nagels

De hazelnootvorm lijkt de vorm te hebben van een vlam: en smalle basis die naar boven wijder uitloopt. Kenmerkende karaktereigenschappen zijn: tikkeltje nerveus, koppig, niet snel boos en ietwat teruggetrokken. Je beschikt over veel moed en een grote fantasie en bent ook nog eens een romanticus. Je kunt vaak uitbundig zijn en je hebt een grote liefde voor schoonheid. Dat kan zich uiten in je uitstraling, maar ook in de kunst waar je van houdt, dingen in je omgeving (bijvoorbeeld de inrichting van je huis) ofbijzondere muziek die je voorkeur heeft.

Puntige nagels

Lange, smalle nagels zijn langer dan ze breed zijn, ofwel puntig. Omdat deze nagels maar een kleine oppervlak hebben, kan dit duiden op een beperkte interesse. Verder kun je met lange, smalle nagels wel opvliegend zijn. Een lange nagel wijst ook op een ontwikkelde persoonlijkheid die kan neigen naar oververmoeidheid en nervositeit. Heb je naast lange en smalle nagels ook een puntige vingertop, dan ben je een gevoelig type. Zijn je nagels dik en krom, dan kun je nogal venijnig uit de hoek komen!

Schelpvormige nagels

Heb je deze nagelvorm, dan ben je kritisch en beschik je over een ironisch gevoel voor humor. Soms kan deze nagelvorm duiden op een minder goede gezondheid en gespannenheid. Verder ben je creatief, altijd bezig en heb je een groot organisatietalent. Als je een baan treft waarbij je van deze eigenschappen gebruik kunt maken, kom je het best tot je recht. Kantoorwerk is daarom minder voor jou weggelegd. Sommige mensen met dit nageltype zijn zeer gevoelig en erg gesteld op zelfstandigheid.

Vierkante nagels

Vierkante nagels wijzen op een praktische aanleg en een groot analytisch vermogen. Vaak zijn deze nagelbezitters ook gesteld op materieel succes. Andere karaktereigenschappen die bij de vierkante nagel horen zijn rustig, intelligent en niet snel kwaad. Mensen met zulke nagels hebben ook vaak vaste gewoonten, een groot respect voor wetten, zijn praktisch ingesteld, kunnen moeilijk vergeven, zijn ordelijk en logisch denkend. Ze hebben geduld, maar kunnen ook koppig zijn. Ook kunnen deze personen soms wat conservatief en behoudend van aard zijn, maar ze zijn wel gesteld op een goede verzorging van het uiterlijk.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen