Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Uit een onderzoek van een glossy mannenblad blijkt dat 76% van de lezers zijn schaamhaar scheert. De belangrijkste reden om het schaamhaar weg te scheren is vanwege hygiënische of esthetische redenen. Tenslotte blijven veel mannen (en vrouwen) wel graag de boom door het bos zien. 😉

De meeste mannen scheren de schaamstreek. Maar om de boel beneden een beetje gecultiveerd te houden moet dat wel regelmatig gebeuren. Een andere oplossing is het waxen van de schaamstreek, ofwel de Boyzilian. Deze behandeling wordt door een klein percentage van de schoonheidssalons of door gespecialiseerde waxsalons uitgevoerd.

Taboe?

Bij het waxen van de schaamstreek wordt het ongewenst haar met haarzakje en al verwijderd door middel van een wax of een suikerpasta (sugaring). Het professioneel laten harsen van de schaamstreek in een salon wordt steeds gewoner. Toch blijkt het voor veel mannen nog even een stapje te ver: de Boyzilian zou erg pijnlijk zijn en men moet wel de edele delen laten zien aan de behandelaar. Sommige mannen zijn bang voor een erectie of vragen zich af in welke posities ze zich moeten manoeuvreren om al het haar ook daadwerkelijk te kunnen laten verwijderen.

Hoe ziet een Boyzilian behandeling er uit?

Een Boyzilian vergt een professionele benadering. Bij voorkeur heb je een cursus brazilian wax, cursus spatelmethode of een workshop waxen heren gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat jij en je klant er voorafgaand aan de behandeling er beiden overtuigd van zijn dat het hier gaat om een schoonheidsbehandeling en niet om andere (sexueel getinte) handeling.

Na ontvangst van de klant in de salon is het belangrijk dat er precies wordt afgestemd wat er moet gebeuren. Doorgaans verstaat men onder een ‘Boyzilian’ dat alle haren van pubis, penis, scrotum, perineum, de liezen en rond de anus verwijderd. Eventuele andere varianten hierop kun je samen met de klant bespreken.

In de cabine waar de behandeling plaats vindt kan de man zich ontkleden. Het beneden lichaam moet volledig naakt zijn en je kunt de klant verzoeken om zelf de schaamstreek voor de behandeling nog te reinigen.

Als de klant op de behandelbank ligt check je de huid en de lengte van de haartjes. Te korte haartjes en een huid met huidaandoeningen kunnen niet geharst worden. Voor de behandeling reinig je de huid nogmaals grondig.

Dek het kruis af met een handdoek en begin het harsen bij het schaambeen, het meest gevoelige en behaarde deel. Daarna volgt het scrotum en tenslotte de achterkant. Na het waxen controleer je het onthaarde gebied en verwijder je de eventuele laatste en ingegroeide haartjes met een pincet. Breng na de behandeling een verkoelende gel of crème aan.

Na de behandeling

Adviseer de klant om tot 24 uur na de behandeling geen katoenen ondergoed en niet te strakke kleding te dragen. Het gebruik van een sauna, heet bad of bodycrème wordt afgeraden.

De behandeling kan de eerste keer erg pijnlijk zijn, maar de pijn is draaglijk. Na de behandeling voelt de schaamstreek glad, zacht en heel schoon aan.

Voor een eventuele volgende Boyzilian moet het schaamhaar voldoende lengte hebben en dat betekent dat het gewoon moet blijven staan. Voor mensen die elke dag glad willen zijn zit er niets anders op dan te blijven scheren of te kiezen voor een IPL of laser behandeling waarbij de haren definitief verwijderd worden.

Comments


Gerelateerde artikelen