Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Vanuit mijn raam kijk ik uit op de prachtige tuin en entree van ons pand in Voorthuizen. Dagelijks zie ik cursisten aankomen die bij ons kennis willen vergaren om hun beroep nog beter en adequater uit te kunnen oefenen. Geregeld zie ik ook cliënten aankomen voor ons Coaching Center die via verwijzing bij ons komen met een huidprobleem. Deze kunnen verwezen zijn door een van onze huidcoaches of specialisten om te zien wat wij als hannah voor hun huid kunnen betekenen. Deze service bieden we aan, omdat wij bij product- en behandelontwikkelingen de menselijke huid nodig hebben en vanuit empathie alles graag ontwikkelen en testen. Onze eigen specialisten zouden gek worden als ze geen mensen meer mogen behandelen en onze huidcoaches zijn blij met deze kosteloze service.

Voor mijzelf is het altijd een feest om te zien hoe een cliënt verandert op het moment dat zijn/haar huid verbetert. De eerste keer komt men vaak niet alleen binnen met een huidprobleem. Men draagt dit probleem met zich mee en dat uit zich vaak ook in haar- en kledingdracht of men verstopt de huid onder een te dikke laag foundation/make-up.

Iedereen die mij kent weet dat ik heel extreem ben in “practice what you preach”. Met andere woorden: ik draag geen make-up en laat vol trots (alhoewel ik natuurlijk ook ouder word) mijn huid zien en de ene dag straalt deze meer dan de andere dag. Graag wil ik vrouwen inspireren zodat zij, die eigenlijk de deur niet uitgaan zonder make-up, toch de zelfverzekerdheid hebben om dit wel te durven!

De onzekerheid van de cliënt is al zichtbaar als men de eerste keer aan komt lopen. Er is dan ook niets mooier dan een cliënt na de behandeling(en) weer terug te mogen zien met een nieuw kapsel, andere kleding en een dikke “smile” op het gezicht. Wat een prachtig beroep heeft de huidcoach, ik ben jaloers!

Vanuit mijn positie binnen hannah SIRC mag ik deze prachtvrouwen (en mannen) van huidcoaches vertegenwoordigen. Dit doe ik met veel passie en plezier, en daarnaast vertegenwoordig ik graag de beautybranche bij de Nederlandse Cosmetica Vereniging en Beauty Trade Professionals waar ik een bestuurlijke functie bekleedt. Het enige aan mijn beroep waar ik wat moeite mee heb is het op de voorgrond treden, want dit vereist namelijk persfoto’s. Hier is make-up toch noodzakelijk en om dit zoveel mogelijk te beperken is bovenstaande foto gemaakt door topfotograaf William Rutten met een visagiste van wereldklasse. Hierdoor is mijn gruwel ‘photoshoppen’ in ieder geval niet nodig geweest ­čÖé

Ik kijk weer zo uit naar de Beauty Trade special eind maart, waar 3 hallen in de Jaarbeurs in Utrecht gevuld worden met mensen die met dit prachtige vak bezig zijn!

Graag tot ziens op de beurs.

Dit artikel is geschreven door Monica van Ee

0

Reacties


Gerelateerde artikelen