Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Bijna iedereen in de beautybranche weet wat Viva la Donna dag inhoudt en velen van jullie werken er belangeloos aan mee. Maar wat betekent Viva la Donna dag voor jullie als beautyprofessional? Hoe ervaar je zo’n dag en welke reacties krijg je van de vrouwen die een  behandeling krijgen? Grada van Velzen en Monique Schriever vertellen ons over hun ervaringen tijdens deze emotionele dag in hun salon.

Monique Schriever van Huidverbeteringsinstituut Odeon in Westervoort
"Dit jaar organiseren wij voor de 8e keer de gratis verwendag voor vrouwen met kanker. Het is en blijft een bijzondere dag om alle 85 moedige vrouwen heerlijke verwenmomenten en aandacht te geven. Het eerste jaar was ik volop bezig met de voorbereidingen van deze bijzondere dag. Helaas kreeg mijn moeder te horen dat ze borstkanker had en ik ben er dat jaar voor haar geweest. Maar het jaar erop ben ik in de telefoon geklommen en heb ik sponsoren en vrijwilligers gezocht. Deze bedrijven en mensen steunen mij ieder jaar om Viva La Donna Day tot een succes te maken. Het is voor mij hartverwarmend wat er weer op mijn pad komt en de mailtjes van deze dappere vrouwen raken mij enorm. 
Een klant bij Odeon, Eveline Karman, is schrijfster en zij heeft met 14 andere auteurs de verhalenbundel Overgave geschreven. Zij mochten een goed doel aangeven waar de royalty's naar toe gingen. Eveline zei direct tegen mij : Monique ik ga voor de Viva La Donnadag. Geweldig toch, en zo kunnen de klanten bij Odeon de Viva La Donna stichting helpen".
(foto: Viva la Donna team van huidverbeteringsinstituut Odeon).

Grada van Velzen van huidverzorgingsstudio Grada van Velzein in Alkmaar
"Zelf doe ik nu alweer heel wat jaren mee aan de Viva la Donna Verwendag en doe dit ieder jaar met heel veel plezier. Bij mij in de salon is een 1 op 1 situatie, dus is het gevoel van veiligheid is er al snel, ze kunnen bij mij geheel zichzelf zijn. Er wordt gelachen en soms gehuild, maar dat mag allemaal. Ik zal een paar voorbeelden geven van Viva la Donna gasten, die me zijn bijgebleven.

Een mevrouw koos voor een heerlijke gezichtsmassage en een daarop volgend masker maar bleef wat treuzelen bij het uittrekken van haar blouse. Op mijn vraag of er iets was, of dat ik haar soms moest helpen kleurde ze helemaal rood. Net alsof ze betrapt was, en met een klein stemmetje kwam het hoge woord eruit: "Mag mijn pruik ook af? Hij jeukt zo en is zo warm". Natuurlijk, was mijn antwoord, weet je wat, we leggen die op het beeld van de dikke dame met de dikke billen, en ze schaterde het uit. Vanaf dat moment was het ijs gebroken en ze genoot de hele behandeling volop.

Een andere mevrouw werd door haar man gebracht en ze gaf me direct bij binnenkomst een doosje Merci chocolaatjes. "Alsjeblieft die zijn voor jou, ik vind dit zo lief van jullie dat jullie dit doen voor ons, heeft mijn ziekte toch ook nog een leuke kant". Ik moest even slikken, en heb dubbel mijn best gedaan om haar in de watten te leggen, niet wetende dat ze 2 weken later zou overlijden.

Een andere klant was al jaren klant bij mij en we waren zelfs vriendinnen geworden, toen er bij haar longkanker met uitzaaiingen naar de hersenen werd ontdekt. Ook zij kwam op de Viva la Donna dag bij mij en pakte mijn hand vast midden in de massage en vroeg ineens: "Grada als ik dood ben wil jij mij dan opmaken?" Nu ik het vertel schiet ik weer vol, maar ik hoefde hier niet over na te denken en zij volmondig "ja". Op 1 januari het jaar daarop overleed ze en ja, ik heb haar opgemaakt in de kist.

De Viva la Donna Verwendag is voor mij ieder jaar weer een dag vol emotie, waarbij ik stil sta bij alle mensen die ik lief heb ben verloren in de strijd tegen kanker, maar ik vier ook deze dag samen met mensen die deze ziekte hebben overwonnen of er nog volop mee in gevecht zijn. Dit jaar hoop ik een nicht van ons te mogen verwelkomen ( mond/kaak/keelkanker) in mijn salon als ze kan, want ze zit midden in alle behandelingen die er bij komen kijken.
Bij haar zal het nog heftiger zijn dan bij alle andere die ik tot nu toe heb mogen ontvangen, want haar gezicht is aan 1 kant helemaal weggehaald en met stukjes uit rug, been en arm weer gereconstrueerd, de littekens zijn nog vers, maar verwennen ga ik haar, dat verdient ze echt net als alle andere gasten die die dag zullen komen, ze mogen kiezen wat ze willen.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen