Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Sinds begin deze maand loopt je agenda over, ben je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat druk in de weer met je salon. En hoe fijn is dat? Je klanten gaan weer blij de deur uit, de kassa rinkelt weer en jij doet wat je het leukste vindt: behandelingen geven!

Maar naast de behandelingen, verdient de social mediakalender ook weer aandacht. En de maand april leent zich uitstekend voor leuke posts waarmee je extra aandacht kunt trekken van je klanten én ze extra in het zonnetje kunt zetten. Paasbloemen, Pasen, aprilgrappen en Koningsdag; een greep uit wat april te bieden heeft. Beautyspot helpt je op weg!

Tijd voor aprilgrappen!
De eerste dag van de grasmaand of eiermaand start met grappen. Als sinds jaar en dag is dit dé dag waarop iedereen de ander probeert te foppen. Ook op radio, televisie en in de kranten wordt de ander geprobeerd iets wijs te maken. Een dag met letterlijk een lach dus. Voor jou is het niet de bedoeling dat je je klanten op de hak neemt, maar je kunt wel iets leuks verzinnen waar je klanten blij van worden. Een oude traditie is het sturen van een mooie ansichtkaart voor 1 april. Deze kaarten waren conform de traditie heel kleurrijk en rijkelijk versierd met bloemen en vissen.

Pasen
Wist je dat Pasen eigenlijk een katholiek feest is en het einde van de vastenperiode inhoudt? Pasen valt theoretisch tussen 22 maart en 25 april en voor de berekening van de juiste datum baseert men zich op de maandstand en op het begin van de lente. Dit jaar valt Pasen op 4 en 5 april. Pasen is nog steeds een heel populair familiefeest, waar eieren (echte en chocolade) de hoofdrol spelen. En een vaste uitdrukking bij Pasen: op je paasbest zijn. In principe betekent het ‘weg winter, weg dikke truien’ en ‘hallo lente en vrolijke en frisse kleuren’. Leuk je salon op, serveer een lekker chocolaatje bij de koffie of thee en jouw klant gaat na de behandeling op haar ‘paasbest’ weer naar huis!

Derde donderdag van april: secretaressedag
Ongetwijfeld zitten er in jouw klantenbestand secretaresses. Heb je er wel eens over nagedacht om voor hen in deze maand een speciale actie te doen? Eén keer per jaar worden alle secretaresses in de bloemetjes gezet als dank voor hun harde en vaak hectische werk van het afgelopen jaar. Dit jaar is secretaressedag op 15 april, dus laat bedrijven in de buurt weten dat jij een leuke actie voor hun secretaresses hebt en misschien krijgen ze van hun werkgever dit jaar dan een fijne behandeling in plaats van bloemen.

Koningsdag
Sinds 2014 vieren we Koningsdag op 27 april (behalve op zondag, dan wordt de feestdag verplaatst naar zaterdag). Dit is dé dag waarop Nederland uitpakt met verschillende activiteiten en festiviteiten. Een mooi thema waarop jouw salon kan inhaken. Wat doe jij op en rondom deze Oranjedag? Geef je een speciale ‘Oranjebehandeling’, krijgen jouw klanten een leuke attentie of pak je het heel anders aan? Verras je klanten en vier met hen samen deze gezellige grasmaand!

0

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen