Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Van al dat handen wassen zoals nu sterk geadviseerd wordt, knappen je handen niet echt op. Ze voelen droog, trekkerig en soms zelfs ruw aan. Normaal gesproken verzorg jij de handen van je klanten en zorg je ervoor dat ze er goed uit blijven zien! Maar nu jouw klanten fysiek nog niet bij je terecht kunnen, kun je ze wel op afstand van goed advies dienen.

Hoe herken je droge handen?
Er zijn verschillende oorzaken voor droge handen en daarmee zie je ook andere symptomen. Ook speelt leeftijd een duidelijke rol en/of iemand een mogelijke overgevoeligheid heeft. De hevigheid en oorzaak van droogheid is het beste uit te leggen in drie stadia:
• Bij de mildste vorm voelen de handen wat droog en gevoelig aan. Ook kunnen ze een beetje rood zijn.
• Voelen de handen heel erg droog en ruw aan? Dan behoren ze tot de zwaardere gevallen. De huid kan bedekt zijn met kleine scheurtjes en/of schilferige en strakke plekken. Ook kan er snel een wondje optreden als de handen langs een ruw oppervlak schuren.
• Uiteraard zijn er ook onderliggende aandoeningen zoals atopische dermatitis (atopisch eczeem ) die ervoor kunnen zorgen dat de huid ruw en jeukerig aanvoelt en ontstoken kan raken. In dit geval kun je je klant het beste doorverwijzen naar de huisarts.

Niet alleen de structurele oorzaken zoals hierboven omschreven kunnen ervoor zorgen dat je handen uitdrogen. Ook externe factoren en een bepaalde lifestyle of beroep zijn oorzaken voor droogheid. Denk hierbij aan een ongebalanceerd dieet en gebrek aan vochtinname (veel water drinken en dus geen frisdranken met suikers of iets dergelijks!), alcohol en nicotine of stress. En een onontkoombare reden is het verouderingsproces van de huid: naarmate we ouder worden, wordt de huid vanzelf droger.

Wat kun je adviseren?
Heet water kan de huid uitdrogen, dus was je handen alleen met lauwwarm water en gebruik een milde zeep die de natuurlijke pH-waarde van de huid ondersteunt. Er zijn verschillende soorten handsoaps die speciaal zijn samengesteld en een beschermend effect hebben tegen uitdroging van de huid op de handen, zelfs bij vaak wassen. Bij het handen drogen valt ook veel winst te behalen. Droog je handen na het wassen voorzichtig en vergeet niet om ook goed tussen je vingers te drogen. Dep je handen liever droog dan wrijven. En tot slot is een hydraterend verzorgingsproduct voor droge en gevoelige handen natuurlijk een must!

Tip: om je verkoop in deze tijd te stimuleren kun je proefsachets van een fijne handcrème of -lotion naar je klanten toesturen met een persoonlijk kaartje erbij. Zij zullen dit zeker waarderen en in de meeste gevallen de handcrème dan ook direct bij je bestellen.

0

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikelen