Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Volgens de World Health Organisation heeft Japan het hoogste percentage honderdjarigen ter wereld. Ook hebben inwoners van Japan weinig rimpels. Wat is het geheim?

De grootste kracht zit verweven in de totale levensstijl en filosofie van het land. In Japan staan voldoende beweging, meditatie, schoonheid van binnen uit, onbewerkte voeding en traditioneel gebruik van krachtige beautyfoods centraal.

Japanse vrouwen zijn vanuit hun cultuur erg gericht op schoonheid van binnen uit, omdat het gezicht wordt gezien als een afspiegeling van de innerlijke gesteldheid en van de organen. Daarnaast toon je binnen de Japanse cultuur respect aan jouw gezelschap door te zorgen voor een verzorgd uiterlijk. Japan kent een lange traditie van schoonheidsgeheimen en schoonheidsverzorging die tot op de dag van vandaag doorweven is in de cultuur.

Naast deze goede gewoonten maakt de Japanse keuken gebruik van voedingsmiddelen die een positief effect hebben op de huid. Bijna iedere Japanse vrouw gebruikt collageen en drinkt groene thee. Deze thee remt de afbraak van collageen. Een ander Japans (en Chinees) schoonheidsgeheim is parelpoeder. Het wordt in het oosten van oudsher gebruikt voor een mooiere, egalere en jongere huid. Ook kiezen Japanners vaak voor gerechten met zeewier als ingrediënt, wat ook goed is voor hun huid.

Groene thee heeft meerdere goede eigenschappen. Het deactiveert de ontstekingsbevorderende transcriptiefactor: NF-kB en wordt in verband gebracht met verminderde kans op beroertes. Het heeft zijn werking inmiddels ruim bewezen op het gebied van gewichtsverlies en vet verbranding. Groene thee remt de afbraak van elastine en witte thee vermindert de afbraak van collageen én elastine. Dit is één van de redenen dat ze veel in verzorgingsproducten zijn te vinden. Door het te drinken wordt de huid minder gevoelig voor UV-straling, het zorgt voor een verminderde talgproductie en draagt positief bij aan het darm-microbioom. Groene thee werkt antibacterieel.

Parelpoeder werd van oudsher door Japanse en Chinese dames van stand gebruikt voor schoonheid van binnen en buiten uit. Onderzoek heeft uitgewezen dat parelpoeder inderdaad bijzondere eigenschappen heeft die het lichaam en in het bijzonder de huid ten goede komen. Parel is rijk aan mineralen waaronder zink, magnesium, silicium en goed opneembaar calcium. Dit zijn mineralen die belangrijk zijn voor botopbouw, maar ook voor de huid, met name silicium is nodig voor collageen opbouw. Parel bevat ook alle essentiële aminozuren. Proefdieren die parelpoeder aan hun dieet krijgen toegevoegd leven langer.

 Zeewier is zeer rijk aan mineralen, aan antioxidanten, chlorofyl en omega 3-vetzuren. In Japan is het onderdeel van de dagelijkse voeding. Zeewierextracten worden in cosmetische producten verwerkt vanwege de reinigende en stimulerende werking op de huid. Door zeewier te eten reinigen we van binnen uit en de hoge voedingswaarde draagt bij aan een mooie huid, sterke nagels en sterk haar.  Al deze eetgewoonten hebben een gunstige invloed op het leven en uiterlijk van Japanners.

 

 

Blue Zone

Okinawa is een uitzonderlijke provincie in Japan. Hier wonen de meeste honderdjarigen van de wereld. Dit gebied wordt ook als een Blue Zone omschreven: een zone waar mensen in goede gezondheid heel oud worden. Naast de gezonde voeding en de hoeveelheid beweging die mensen in Japan nemen is er vooral in Okinawa een groot streven naar saamhorigheid. Op die plekken in de wereld waar mensen heel nauw met elkaar verbonden zijn, is de levensverwachting ook hoger.

 

 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Gerelateerde artikelen